Реклама / Ads
18| 4260 |06.07.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Кирил Петков за ”сглобката” с ГЕРБ, идването на Зеленски и референдума за еврото на ”Възраждане”

.
Кирил Петков
”Още не сме в режим на структурирана, концентрирана комуникация с ГЕРБ-СДС. Имаме комуникацията, но не сме направили ежеседмичната среща за реалните задачи и ангажименти”, разкри съпредседателят на ПП Кирил Петков.
 

"Продължаваме промяната" все още не са готови с решението си за номинация на шеф на БНБ, но Петков не отрече възможна подкрепа за кандидата и досегашен гуверньор на Банката - Димитър Радев. Кирил Петков разкри, че Даниел Лорер не е обсъждан за поста.

 

Според него шефовете на регулаторите трябва да се сменят, защото "са ключови заради дългите им мандати"

 

Имаме уважение към колегите от ГЕРБ, но и те разбират, че за нас единствената причина да стоим в тази конфигурация са резултатите, категоричен бе съпредседателят на ПП.

 

Кирил Петков поздрави Бойко Борисов за смелата стъпка да си даде депутатския имунитет. "Призовавам комисията за имунитетите в НС да заработи", каза още той и очаква да заработи следващата седмица.


Петков похвали Борисов, че си дава имунитета: Това е най-правилното нещо, показва, че никой не може да бъде прикрит, да се скрива или някой да се опитва да шантажира

Бюджет

 

"Ако едно правителство няма разбирателство за бюджет, то няма как да работи."

"Видяхме - освен, че нямаше голям дефицит в държавата, хазната беше на плюс. Всички опасения, че държавата върви към фалит се оказаха неверни.", посочи той.

 

Една дума за референдумът - той е незаконен. "Възраждане" искат да дигнат подкрепата си за местните избори и затова го организират. "Възраждане" работят с продажба на гласове. Еврото ще е предопределящо за ориентацията на България, завърши Кирил Петков.

 

Ако президентът на Украйна Володимир Зеленски е тук или ще дойде, това ще покаже, че България е важна за стабилността и нашата роля не е периферна. Това каза по bTV съпредседателят на ПП Кирил Петков. Той обясни, че ще се радва да го види отново, след като като премиер вече се е срещал със Зеленски в Киев.

 

Само от Министерския съвет обаче щели да кажат дали Зеленски е тук или ще дойде.

 

Кирил Петков беше категоричен, че изобщо не съществува разговор хора да бъдат изпращани в Украйна. Продължавала военно-техническата помощ, както и за пътя на страната към Европейския съюз.

 

"Володимир Зеленски е от лидерите на света, ако дойде у нас, ще покаже, че България наистина е важна", каза Петков и допълни: "България няма да изпрати нито един човек на фронта в Украйна. Няма такъв разговор. Военната помощ си остава."

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 7046 |19.02.2023 Кирил Петков след критиките на Дунчев: Никой не е над каузата . 22| 5465 |19.01.2023 Журналистът на ”Ди Велт”: Официалното потвърждение е, че между Петков и Зеленски е имало споразумение . 17| 12757 |07.01.2023 Петков към Слави Трифонов и песента за Лена: Човек в свободно падане, комплексар в кошчето на историята . 10| 4644 |06.01.2023 Кирил Петков: Изобщо не е ясно какво правим в Народното събрание

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads