Реклама / Ads
9| 5524 |26.09.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Миков за тока: Зимата на 2013 г. може да стане есента на 2014

.
Михаил Миков и Атанас Мерджанов
Председателят на БСП Михаил Миков и водачът на листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов посетиха Ямбол и Елхово. При увеличението на цените на тока е възможно да има висока обществена реакция. БСП твърдо сме на страната на хората в този разговор. Това заяви пред медиите в Ямбол председателят на НС на БСП Михаил Миков.
 
Той подчерта, че очевидно последните промени в ДКЕВР са върнали представителството на онези агенти в българската енергетиката: ВЕИ - та, ЕРП –та, които разбират енергетиката като възможност да реализираш гарантирани печалби. Той подчерта, че те не мислят, че при свита икономика, когато няма потребление и развитие на индустрията, гражданите, при ниски доходи, имат предел, в който могат да поемат на гърба си нормата на рентабилност или нормата на възвращаемост. Миков коментира, че трябва да се намери начин да се преразгледат договорите с американските ТЕЦ-ове, за да бъде цената поносима от българските граждани. „Иначе това, което се случи през зимата на 2013 г., може да започне да се случва още през есента на 2014г.”, категоричен бе председателят на БСП.  

Той заяви и че „Южен поток” и АЕЦ „Белене” не са свалени като приоритет. По думите му всичко е направено по отношение на „Южен поток”, за да бъде стартиран проектът и да започне строителството. „Ако беше стартирало строителството, сега нямаше да се говори за неизпълнение на бюджета. Само от аванса, който беше предвиден по договора за изграждането на „Южен поток” в държавния бюджет, щяха да влязат в бюджета  само от ДДС 300 млн. лв., без другите данъци и другите ползи и най-вече разкриването на работни места”, поясни Миков.
 
 
Помолен да коментира преференциалния вот на предстоящите избори, той заяви, че този въпрос е обсъждан на ИБ на НС на БСП и е изпратена позиция, от която става ясно, че е добре да се търси преференциална, лична подкрепа, когато става въпрос за избиратели, извън БСП. По думите му агитацията за преференции не трябва да оставя назад платформата на партията и съответната листа. Според него в партията не трябва да се водят междуличностни състезания не на политическа, а на основа симпатия - антипатия.
На въпрос за прогресивния данък, Миков отговори, че той е бил част от предизборната платформа на БСП и на предишните парламентарни  избори и все още е приоритет. Той подчерта, че са направени първи стъпки в тази посока с решението на хората с минимална работна заплата, след изтичане на данъчната година, да им се връщат 10% -ния данък.
 
 
За нас е важно поставянето на реалните всекидневни проблеми - тези, които стоят пред всяко домакинство, както и всички с национално значение. Това, което гражданите искат от нас, е държавата да има стабилно управление, сериозна лява политика, която да отчита преди всичко тежките проблеми с безработицата, инвестициите, проблемите в здравеопазването. Това заяви Мерджанов по време на срещата с медиите в Ямбол. По думите му за решаване на проблемите в здравеопазването, особено в малките населени места, БСП не е срещнала подкрепа от политическите сили. „Не на последно място хората искат да бъдат решени и проблемите със социалната защита и пенсионната реформа в страната”, заяви Мерджанов.

Той подчерта, че на практика БСП е единствената политическа сила, която прави предизборна кампания в ямболска област. „За нас няма значение дали  другите политически сили участват в кампанията. На местно ниво полемиката с другите партии на практика отсъства, защото нашите политически опоненти практически не се явяват тук”, каза още той.
Мерджанов бе категоричен, че БСП излиза с достойнство от свършената работа в 42-то НС. „Всяка една от нашите общини се възползва от Публичната инвестиционна програма. Жалкото обаче е, че този процес не можа да продължи, защото той бе насочен към българските граждани в общините”, заключи Мерджанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6618 |26.09.2014 Проф. Генчо Начев: Кардиолози въртят далавери и точат НЗОК . 12| 6234 |26.09.2014 Енергиен експерт пред Фрог: Вдигането на тока трябва да е с 50% и хората ще умрат . 0| 6183 |25.09.2014 Абумелих пред Фрог: Дефицитът на НЗОК става 200 млн., да падне монополът . 3| 6255 |25.09.2014 Д-р Найденов пред Фрог: Сървайвърите ще ядат и от клозета!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads