Реклама / Ads
1| 5031 |06.10.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Мирослав Мурджов пред Фрог: Новото НС ще е лидерско

.
Мирослав Мурджов
Новото НС ще е лидерско. В него влизат малки, големи, знайни и незнайни лидери. Първанов, Борисов, Местан, Волен Сидеров... В Реформаторския блок лидерите са много, Патриотичния блок също с много лидери. Всеки е с претенцията за нещо – кой за министър-председател, кой за нещо друго. Искам да видя разума в тези хора, посочва пред Фрог нюз управителят на агенцията за политически анализи Research Decision Making Мирослав Мурджов.
 

Липсваше кампания с конкретни послания, не стана ясно кои са приоритетите и как ще ги решим. Диагнозата беше ясна, че всичко е болно, въпросът е, че никой не написа рецептата.

 

8 партии в НС е благодарение на ниската избирателна активност, а тя дойде от това, че политическите партии си говореха помежду си, разбираха се помежду си и не си общуваха с хората, обръща внимание Мурджов.

 

Победителят в изборите трябва да поеме отговорността и да предложи варианти за съставяне на правителството. Не му е лесно на Борисов. Ако опита да сглоби правителство, ще покаже отговорността си пред всички избиратели, не само пред своите.

 

ДПС е най-добре чисто политически. При тях имаше системна работа. Техният резултат не е изненада за абсолютно никого.

 

БСП беше без кампания, и то без централна кампания. Не бива да се преписва лошия резултат на новото ръководство, това е тенденция отпреди.

 

Патриотичният фронт е с много добър резултат. На фона на това нищо говорене хората търсят спасение във „виртуални неща”. От Патриотичния фронт не чух нещо друго, освен че България е над всичко. Само че коя България е над всичко – тази която не ни харесва, тази, която тепърва ще правим или тази, която беше навремето? Посланията са разфокусирани. На фона на ниската избирателна активност резултатът е прекрасен. Ако имаше висока избирателна активност и конкретни послания резултатът нямаше да бъде толкова добър. Основната думичка при тях е „не”: Не на Турция в ЕС, не на монополите... Имаме събиране на отрицателния вот, посочва  Мурджов. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5034 |06.10.2014 Д-р Тотко Найденов пред Фрог: Политическата „класа” умря сред всеобща отврат . 7| 6123 |03.10.2014 Отец Никанор пред Фрог: Живеем в паралелен свят, започват катастрофи . 15| 5034 |01.10.2014 Б. Данев пред Фрог: Скача безработицата с вдигането на тока . 3| 10716 |30.09.2014 Проф. Никола Георгиев пред Фрог: Циганите са чужденци у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads