Реклама / Ads
3| 6183 |01.07.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Многодетното семейство Гелеменови в новия си дом

.
На 3 юли в 10:30 часа пред читалище „Изгрев“ в село Граф Игнатиево, Пловдив ще се състои заключителният ритуал, чрез който едно многодетно българско семейство ще сбъдне своята мечта - да има собствен дом. А гласовете на „България си ти!“ ще поздравят младото семейство и жителите на селото. След това ще се отправим към дома на Мариела и Костадин, където ще бъде направен водосвет на къщата.
 

 

Очаква се да присъстват дарителите, почетни членове на Сдружение „България си ти!“ – г-н Петко Бочаров, Калуди Калудов, Васил Петров, Адриана Николова – Печенката, Сантра, кметът на Община Пловдив инж. Иван Тотев, ръководството на Община Марица, кметът на с. Граф Игнатиево Иван Семерджиев, водещи обществени личности, за да превърнат празника многочленното семейство в незабравимо преживяване.

 

Сдружение „България си ти!“ работи за подобряване на качеството на живота и жизнения стандарт на българските граждани в съответствие с европейската стратегия „Европа 2020“. Сдружението подпомага гражданското развитие и реализация чрез образователни и социални програми. Съдейства за решаването на конкретни социални въпроси на български  многодетни семейства.

 

Многодетното българско семейство Гелеменови са надарени с 3 деца – Симона (8 г.), Петко (5 г.) и Митко (3 г.). Те са „под крилото“ на Сдружение „България си ти!“ от 2012 г. Тогава те живеят под наем в пълна мизерия и без ток. А таткото Костадин лови жаби, които продава в ресторанти, за да може да изхранва семейството си. Разполагат с един газов котлон, с помощта на който се отопляват, готвят и къпят. Сдружението сбъдва трите им най-големи мечти – да се излекува едното им дете, да сключат брак и да имат собствен дом, както и оказва целогодишна материална и морална подкрепа.

 

През цялата 2013 г. Сдружение „България си ти!“ събира средства за закупуването на дома на Мариела и Костадин. За целта се проведе DMS кампания, представяне на каузата на баскетболни мачове, мотосъбори и други събития, в които активно участие взеха Националната баскетболна лига, Българската федерация по баскетбол, най-големите мотоклубове в страната. Оперната прима Христина Ангелакова, джазменът Васил Петров, хип-хоп талантът Бобо, треньорът на националния отбор по борба Армен Назарян се включват като участват в рекламния клип за кампанията, както и с дарения. Сред другите дарители са: министърът на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева, кметът на Правец Румен Гунински, хотел „Лилия“-Варна, „Техномаркет“, „Технополис“, спортистите Иван и Ваня Иванови, ПП ГЕРБ и ПП БСП, Райън Лесли, Денис Родман, и други хора, които подпомагат кампанията с безвъзмезден труд.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6423 |27.06.2014 Многодетното семейство Гелеменови e в нов дом . 0| 6511 |25.05.2014 Печенката и мотористи изпратиха абитуриентите от семейството на „България си ти!“ . 8| 7700 |21.01.2014 Семейство с 4 деца, 5-ото на път, живее с 600 лв. на месец и мечтае за 7-мо . 2| 6845 |21.12.2013 Многодетното семейство Гелеменови с нов дом за Рождество Христово

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads