Реклама / Ads
1| 6592 |04.11.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Мурджов за Фрог: Разтурят коалицийките по интереси

.
Мирослав Мурджов
Завръщането на партийното е новината от местните избори. Има търсене и глад за това. Местните интересчийски коалиции от фиктивни партии, които си продават регистрациите, полека-лека умират. Това ще даде възможност на партиите на национално ниво да рекрутират по-добри кадри, да правят политика, което е дълъг процес в рамките на 10-15 г.
 

Това е правилната стъпка, няма друг механизъм за демокрацията, заяви пред пред Фрог нюз управителят на агенцията за политически анализи Research Decision Making Мирослав Мурджов.

Силните кметове през партийни листи било на ГЕРБ, било на ДПС, било на БСП са гаранция за завръщане на партийната система, партийното оцветяване на общинските съвети, а не както беше в последните десет години да се правят коалицийки по интереси. Интересуваше се еденствено и само от кадастъра. Имаше кметове феодали, които бяха по 3-4 мандата. Първият мандат е избран от партия, вторият се е преориентирал и е станал независим. Третият е станал още по-независим и именно той разби общинския съвет. Има завръщане към партийната система и това е положително за държавата, убеден е Мурджов.   

 

ГЕРБ е единствената партия, която проведе национална кампания. БСП е в цайтнот, ДПС се беше концентрирала единствено само в техните си райони. Другите партии никъде ги нямаше, анализира Мурджов.

 

БСП е неадектватна. Там нямат централно ръководство, което да спуска директивите и са ги оставили в безтегловност. Ръкодството продължава да се държи неадекватно. В изборната нощ заяви: „Ние твърдо сме втора политическа сила”. Аз пък казвам: Вие твърдо се сривате надолу. Проблемът не е само в Михаил Миков – в партията няма яснота кой е наследникът. Той не се вижда и сега. Ако левицата не осъзнае, че има потенциал и може да извърви пътя на правене на политики и забравяне на определени хора, нищо няма да се случи. Не чух от техния кандидат в София нито едно ляво послание от рода: „Всички пенсионери ще се возят безплатно”. В БСП има обърканост. Който и да дойде да я ръководи, ако няма ясен план за действие, нещата няма да се оправят. БСП е голяма партия и трябва да намери сили да се реорганизира, посочва Мурджов.

 

ДПС трябва да бъде стабилизирана с нови послания, нов стил на работа. От партията трябва да си мотивират членовете, да инвестират в тях, да ги реализират, да заздравят партийната дисциплина. Явно и там има пробив чисто партиен, кадруват се хора, които създават лош имидж, допълни Мурджов. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 6719 |25.10.2015 Д-р Тотко Найденов за Фрог: Приготвяйте бурките и чалмите! . 1| 6160 |22.10.2015 Политолог за Фрог: Ще гледаме трагикомедия... . 8| 6871 |20.10.2015 Бате Сашо Манов пред Фрог: БФС се ослушва за ЦСКА предизборно . 36| 9423 |16.10.2015 Р. Инджова пред Фрог: Народът ни е съгласен да живее в лъжа и престъпления

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads