Реклама / Ads
3| 6832 |08.11.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Ненчев нападна остро и предизборно ген. Радев

.
Николай Ненчев
Взехме решение да гласуваме против Румен Радев, тъй като познаваме неговата работа. Това каза лидерът на БЗНС и министър на отбраната Николай Ненчев. През последната година Радев имаше доста безотговорни действия, които много силно ме безпокоят.
 

Той отказа да спази решение на Народното събрание и решение на НАТО, което ме накара да се замисля дали въобще има намерение да спазва законодателството. В процеса на работа разбрахме, че този човек се води от емоции, а това в в политиката и в живота като цяло не е полезно, заяви още  Ненчев пред БНТ.

Ако си отидем ние, идват БСП, ДПС и Делян Пеевски, заплаши Ненчев.

Той обясни какво ще стане при евентуална оставка на премиера Бойко Борисов след балотажа на президентските избори.

Министър-председателят заплаши с подобен ход още в самото начало на кампанията, като заяви, че ако кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева не спечели първия тур на изборите, то тогава той ще напусне поста си. След като стана ясно, че ген. Румен Радев ще влезе в балотажа с преднина от около 4% пред опонента си, Борисов отказа да подаде оставка и остави това при загуба на втория тур. Оставка каза, че ще подаде и самият министър Ненчев, ако ген. Радев стане президент.

В атаката срещу Радев се включи и кандидатът за вицепрезидент на Реформаторския блок Съби Събев. Според него не е етично един български генерал да си служи с манипулации, каквито според Събев Радев е извършвал по време на предизборната си кампания. Поведението му е доста фрапантно за един висш военен и не е типично за нито една страна членка на НАТО, каза Събев, осъждайки своя колега.

Ненчев посочи, че на вчерашната среща Цецка Цачева ясно е формулирала ценностите си и те са главно свързани с това, че страната трябва да остане в евроатлантическата общност и да не бъде хвърляна в хаос.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4498 |26.03.2024 Бойко Рашков: Нотариуса има шапка - и в прокуратурата, и в МВР. Капа ли е, капо ди тути ли е, какво е?" . 8| 3352 |26.03.2024 Гого Лозанов: Отпадането на ПП-ДБ от властта ще доведе до разпадане на либералната демокрация . 10| 3724 |23.03.2024 Съдия Дишева: Сарафов може да бъде заменен толкова светкавично, колкото Гешев . 2| 11656 |22.03.2024 Адв. Величков: Ако не извършителите, можеха да разкрият поръчителите на убийството на Нотариуса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads