Реклама / Ads
6| 10407 |16.10.2013 НАРОДЕН ГЛАС

Несебърски общинар вдига бутиков хотел пред първа линия на брега в Равда

.
Общинският съветник от Несебър, най-богатият и влиятелен бизнесмен в Равда - Костадин Нищелков и неговият син Георги ще бъдат най-разнищваната тема тези дни в пресата.
 

Срещу семейство Нищелкови се е надигнало някогашното лице от плакатите на зараждащата се българска демокрация Лияна Панделиева, която сега работи като журналистка.

Тя е разпространила снимки от най-живописното място на Равда - в непосредствена близост до рибарското селище, пред самата първа линия, до скалите. С текста към фотосите журналистката призовава компетентните органи да си свършат работата преди да се е заформил поредният дюнигейт.

„В края на Равда с бясно темпо се строи на самия плаж, като върху оградата на обекта не е написано ни за какъв обект става дума, ни кой е инвеститор. Местните хора също недоумяват какво се строи, но лесно можем да предположим, че никне ново хотелче. Ако беше легално и законно строителство, мястото нямаше да бъде охранявано от четвъртити мутри, които така настръхнаха като ме видяха с фотоапарата, че избягах без мисъл дори да се правя на мъж.

Мястото е точно над бившето рибарско селище, където по оперативна прогграма „Регионално развитие" е направено укрепване на брега. Моля ви, шервайте този постинг - нека разберем кои мутри отхапаха още едно мъничко празно парченце от брега.", пише в поста.

„Не съм мутра - нито аз, нито 23-годишният ми син Георги, на когото се води имота и ще си търся правата по законов път, ако някой опита да стопира по този начин инвестицията ми", заяви Костадин Нищелков. Той се обади в редакцията на Флагман.бг, за да даде гласност на започнала, по думите му, акция с евтина шумотевица из медиите.

Нищелков заяви, че парцелът е частен, купил го през 2004 г. и че едва сега е предприел строежа на четириетажен бутиков хотел, след като е извървял всички процедури по вземането на разрешителни. Заради алармата, вдигната от Панделиева, вчера на обекта е имало инспектори от РИОС, които не са установили нередности. Главният архитект на община Несебър Валентин Димов потвърди, че строежът не е върху дюни, нито пък, че там е правено брегоукрепване, не било и плаж.

„Мястото е много хубаво - най-хубавото и знам колко завист ще предизвикам, влагам собствените си пари и усилия да построя нещо красиво. Ако продължаваме по този начин да си пречим излиза, че у нас няма никога нищо да се случи като инвестиция. Започнах изкопните работи с багер - и когато излязат тежките машини ще обознача обекта, нищо нелегално няма", заключи общинският съветник. Той има особено силно влияние като балансьор в местния парламент и пред кмета Николай Димитров, който бе избран благодарение не само на братя Диневи, но и на самоотвержената кампания, която водеше Нищелков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 11103 |12.10.2013 Протестираща: Само извънземни не са ни управлявали . 4| 6464 |11.10.2013 Всеки трети у нас е нископлатен . 7| 7509 |10.10.2013 Бежанци: Не щем дрехи, искаме статут . 0| 6518 |09.10.2013 Бобо, Печенката, Кристо и Васил Петров изненадаха отличници от гимназия в Кюстендил

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads