Реклама / Ads
5| 5658 |25.08.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Неспирни престрелки между БСП и ГЕРБ: Какво да очакваме?

.
Мария Пиргова и Димитър Ганев
БСП е много слаба опозиция, защото не хваща реалните въпроси - нивото на доходите и на корупцията. БСП и ГЕРБ идеологически слабо се различават. БСП се оформя като политическа алтернатива на ГЕРБ. Искат властта, но на практика не предлагат лява програма.
 
По този начин политологът Мария Пиргова коментира пред Bulgaria ON AIR постоянните престрелки между опозиция и управляващи. Според нея БСП няма по-силна фигура от президента Радев и ще се занимава с корупция, но не ѝ трябва.

"На нея ѝ трябва да вземе властта. Ключът за победата на избори е битката с бедността", подчерта тя.

"Цанков камък" не е съществен казус, няма какво да се разследва. С тези престрелки се запълва публичното пространство с нещо несъществено. Партиите се подготвят за битката за съдебната система наесен", каза още Пиргова .

Политологът Димитър Ганев посочи, че месеците откакто правителството встъпи в длъжност не са лесни, а толеранс от 100 дни не е имало.

"На първи план се виждаше, че опозицията много силно атакува властта. За "Цанков камък" можем да говорим като своеобразен отговор на властта към опозицията", отбеляза той в студиото на Владимир Сиркаров и подчерта положителната външнополитическа активност на правителството.

Според Ганев корупцията е тема, по която БСП може да печели политически актив.

"Настояването на БСП е именно президентът Радев да назначава директора на антикорупционната структура, която ще се създаде", каза политологът и добави, че по този начин БСП иска образът ѝ да бъде свързан с президента, за да излезе от изолация.

Мария Пиргова и Димитър Ганев се обединиха зад мнението, че ще има нов вот на недоверие към правителството. И двамата обаче са категорични, че той няма да застраши властта.

"Много интересен ще бъде въпросът за коалицията на ГЕРБ. Ще останат ли Патриотите, ще бъдат ли заменени от ДПС? ДПС непрекъснато предлага на Борисов коалиция", каза още Пиргова.

Ганев не се съгласи с теорията на Пиргова и добави, че няма конфликти в рамките на управляващото мнозинство. По думите му Патриотите се чувстват изключително комфортно. Те са ключът към мнозинството в Народното събрание и това прави участието им в рамките на това управление много силно, смята той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4822 |23.08.2017 Започна строежът на магистрала ”Струма” между Благоевград и Крупник . 1| 4674 |22.08.2017 Скандалът между Скопие и Белград: Сърбите подкрепиха гърците за името Македония . 0| 3918 |20.08.2017 Пак протести между леви и десни в САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads