Реклама / Ads
13| 8670 |20.02.2024 НАРОДЕН ГЛАС

Николай Слатински: Над Демократичния свят със зловеща сила е надвиснал пактът Путин-Тръмп

.
Проф. Николай Слатински
"Въпросът е Демократичният свят с какво си го е заслужил, за да се стовари Путин върху главите ни и да се превърне в екзистенциална заплаха за самото ни съществуване?", пише проф. Слатински.
 

Проф. Николай Слатински, Facebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.

 

Над Демократичния свят със зловеща сила е надвиснал пактът Путин-РибенТръмп.






Нека не си правим илюзия. Тръмп не е болестта, а неин най-опасен и коварен синдром. Болестта е тази, която започва да пълзи в обществото на САЩ. Това общество се разболява и ако не намери сили да се съвземе, заболяването ще стане нелечимо.


Ролята на отвратителните и отрицателни персони - като Хитлер, Путин, Тръмп - в Историята е огромна.


Но! Едно голямо Но.


Но най-бруталните деяния на този грозен и гаден род персони стават възможни едва когато техните общества достигнат пределно ниво на патология, когато там настъпят омерзителни нравствени деградации.


Подобно ниво на патология, такива нравствени деградации вече са настъпили в руското общество.


То не е все още цялото уродливо, но като цяло вече е уродливо. Станало е страхливо, цинично, безчувствено, мизантропско.


То върви сляпо след своя безумен и безчовечен Вожд.






То не изпитва жал към украинските жертви, нещастия, страдания и разрушения, дори изпитва конска, ако не слонска доза садизъм по отношение на тях.


То - потресаващо - дори се радва на Войната. И печели от нея. Радва се на войната именно защото печели от нея. Нищо, че печели пирово, нищо, че тази печалба е печалба-пир по време на чума.
Някога в Русия повечето хора казваха: Само Война да няма!


Сега повечето хора казват: Добре, че има Война!


Руснаците си заслужават Путин.


Въпросът е Демократичният свят с какво си го е заслужил, за да се стовари Путин върху главите ни и да се превърне в екзистенциална заплаха за самото ни съществуване?




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 10250 |19.02.2024 Нови заплахи към съдия Цариградска. Тя: "Вече говорим за "Осемте Нотариуса", Божанов е бил таен сътрудник на МВР" . 4| 5974 |19.02.2024 Поетът Кирил Кадийски за ФрогНюз: Иванчо-Хаджипенчовци пред святия олтар на Апостола! . 17| 7101 |18.02.2024 Г.Лозанов: Важно е убийството на Навални да прозвучи в главата на българския избирател като гонг . 8| 3914 |17.02.2024 Руският опозиционер Генадий Гудков: Смъртта на Навални няма да остане без мъст

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads