Реклама / Ads
21| 46562 |29.05.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Нова тв вече е грух-грух медия – лъже от сутринта

.
”Супер новини” по нова...
В сряда сутринта по Нова тв Виктор Николаев и Аделина Радева развълнувано съобщават: След разкрития на Нова прокуратурата извърши арести в община Божурище.
 

Още през април нашата медия сигнализира за сделка със земя… И т.н.

 

Водещите правилно уточниха, че тяхната телевизия е съобщила за нещо нередно в Божурище. Но пропуснаха да уточнят, че не става дума за новина, а за претопляне на разкритие на Фрог нюз от 21 януари 2019 г. Цели три месеца са й трябвали на Нова да стигне и тя до „откритието“...






Във вторник, когато започна ръководената от зам.-главния прокурор Иван Гешев акция по ареста на кмета на Божурище, припомнихме вече оповестените разкрития, като отбелязахме, че и Нова е направила това през април.

 

В сряда медията, която вече е собственост на олигарха Кирил Домусчиев, си присвои нещо, което не е нейна заслуга.

 

Не става въпрос за съревнование, цупене или себелюбие; свикнали сме с опитите на други медии да си приписват чужди разкрития и новини. Отдавна феърплеят е захвърлен в кошчето за боклук. Но все пак колеги би трябвало да уважават труда на колеги. Ние го правим.






И ако някой в Нова каже: Че кой ги чете тия, - нека знае, че уникалните дневни посещения в сайта ни са над 80 000 дневно, което реално означава поне два-три пъти повече читатели. Това го постигат шепа хора, а не екипи от стотици. Вероятно оттук идват и пробойните в самочувствието на многолюдни медии като Нова, но количеството никога не е гарантирало качество.

 

Уважението, разбира се, е непознато за една медийна кочина, известна на всички. Очевидно „правилото“ вече е въведено и в Нова тв. Това се разбира от уволненията и доброволните напускания на журналисти и служители, които не крият разочарованието си от новия "климат". Все по-ясно става Кой командва в Нова.

 

Честито и свиквайте с новата грух-грух медия…

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6836 |25.03.2019 Е. Славкова за Фрог: Ердоган отговори на терора в Нова Зеландия с църквата „Св. София” . 2| 5576 |21.03.2019 Арх.Мирянова: Цветанов оцени мощната енергийна защита на сградата от псалм 91 . 7| 6331 |16.03.2019 А. Марини: Касапницата в Нова Зеландия потвърждава, че подценяваме речта на омразата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads