Реклама / Ads
0| 10499 |06.04.2022 НАРОДЕН ГЛАС

Огнян Стефанов: Путин много успешно докарва Русия до ковчег. За „Ноев“ - не съм много сигурен

.
Огнян Стефанов Източник: стопкадър, Евроком
България изглежда постижима цел на започналата от Русия дезинформационна война, тъй като гръмогласни и с висок достъп до медии са именно такива лица като Боян Чуков. Той твърди, че Путин иска да направи от Русия „Ноев ковчег“. Ние виждаме, че много успешно го докарва на ковчег. За „Ноев“ - не съм много сигурен. В руския вариант Ноевият ковчег е крайцера „Аврора“. Потънал е вече, едва се вижда на повърхността.
 

Това каза в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ по „Евроком“ журналистът и основател на Фрог Нюз Огнян Стефанов.

 

„В България виждам претворена на живо онази метафора на Чърчил, според която „социализъм е, когато плъховете плуват към потъващия кораб“. Ние сме в същата ситуация. Днес видяхме активно плаващите към потъващия кораб „Аврора“, обясни той.

 

„Тази тролска война се води от считания за сив кардинал на Путин милиардер и дъщерята на руския президент. Тя оглавява най-голямата медийна компания, която владее много медии. Към тази медийна компания много анализатори причисляват и вече известния център на тролството в Санкт Петербург, в една бизнес сграда в един от крайните квартали. Това е генералният щаб на тази армия от тролове, която е разпръсната в различни страни“, коментира още Стефанов.

 

„За тази война има две обяснения. Едното е, че тези хора имат проблем с мисленето, да не кажа с мозъка. Другото е, че са платени“, добави той.

 

„Зависимостите обикновено са свързани с финансови задължения, компромати и слабости. Българите по принцип сме с доста пробойни, особено хора, които често се появяват в публичното пространство. Ние ги знаем. Например, виден социолог, който с една бележа е получил 1 млн. или 500 хил. евро от КТБ. Прокуратурата не го преследва, той всеки ден е по медиите. Това не е ли зависимост? Той всеки момент може да бъде подведен под отговорност. Голяма част от т.нар. „големи медии“ също са взели милиони от фирми, свързани с КТБ. Не са върнали и стотинка. Вижте сега в „Труд“ всеки ден какви ги пишат. През ден Чуков гостува там“, каза още журналистът.

 

Той коментира и бездействието на СЕМ по отношение на „тежките манипулации и лъжи, които всекидневно се изговарят от медиите“. „Не съм забелязал никаква намеса от тяхна страна“, поясни Стефанов и попита: „Къде са нашите служби? Трябва нещо да се случи, защото те като сюнгери са напоени с руско влияние“.

 

„Правителството несъмнено има своята роля, но голяма роля има и българската група на интелектуалците и на творците“, смята той.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 25682 |27.03.2022 Николай Слатински: Тази путинска дипломатическа мутреса системно обижда обществото, народа и държавата ни... . 0| 8622 |11.03.2022 Тони Николов: Войната на Путин със Z - предупреждение за края на Запада и ”финландизацията” на Украйна . 0| 20924 |09.03.2022 Тайният кръг около Путин, който дърпа конците на войната с Украйна . 0| 8114 |01.03.2022 Бивш военен министър: Путин готви касапница в Европа, непредсказуем е

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads