Реклама / Ads
6| 10160 |27.04.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Панов: Радев мълчи, а Борисов адвокатства на Цацаров

.
Президентът Румен Радев мълчи, а бъдещият премиер взема ролята на адвокат на г-н Цацаров. Така председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов коментира скандала „ЦУМ-прокурор и газ”.
 

„Имаме повикване на главния прокурор от Георги Гергов, крупен бизнесмен, на среща, на която участва и друг крупен бизнесмен, който е и издател. Срещата е преди избори и повикващият е член на Изпълнителното бюро на политическа партия. Сега разбираме, че има разследване и срещу единия, и срещу другия. Самите факти подсказват, че това не е редно и трябва да има определена реакция на институциите и обществото", обясни Панов.

 

По думите му свръхактивността на прокуратурата през последните дни цели да се създадат нови скандали, които да отвлекат вниманието от темата.

 

 „Ами ако те не са се разбрали и на база на това са тези акции на прокуратурата? (…) Никой не е завел под ръка главния прокурор при г-н Гергов, политик, който има отношение към обществените поръчки”, заяви Панов.

 

Той и други петима членове на Висшия съдебен съвет внесоха искане за проверка на случая, като скоро след това започнаха масирани атаки срещу съдия №1 в някои медии, а ВСС ще се занимава и с обвинения, че той е подлагал магистрати на натиск.

 

 „Всички пиар агенции на прокуратурата – „Телеграф”, „Монитор” (и двата – собственост на депутата от ДПС Делян Пеевски-б.р.), „Труд” и „Блиц”… Всеки, който прояви някаква критичност, изисква нещо от главния прокурор, да се свети името Му, е обект на медийни манипулации, лъжи. Във ВСС очаквам да ме тричат, линч – за това, че по някакъв начин съм въвел тази тема, касаеща главния прокурор”, заяви Панов.

 

„Тези хора във ВСС работят по правила, начертани на бели покривки на хотел извън София, ярко пропагандирани от „Телеграф”, „Монитор”, „Труд” и „Блиц”. Моите правила са приети и публикувани в „Държавен вестник”, категоричен беше Лозан Панов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4294 |27.04.2017 Радев дава, Борисов приема мандат . 13| 5488 |26.04.2017 Борисов: Поздравявам прокуратурата за действията й . 5| 5207 |25.04.2017 Борисов: Министрите най-лесно се слагат и махат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads