Реклама / Ads
33| 11865 |03.04.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Парадоксът с вота от чужбина за “Възраждане”

.
Близо 17% са гласувалите за партия “Възраждане” наши сънародници извън страната. Резултатът на партията на Костадин Костадинов е добър - формацията се нареди трета в Народното събрание с общо 14.19% от всички гласове. Интересно е обаче защо толкова голям процент от сънародниците ни са дали вота си за партия, която отрича всичко, което те са постигнали в живота си, живеейки извън страната.
 

172 742 са гласувалите българи зад граница според данните на Централната избирателна комисия при 100% обработени протоколи. Вече стана ясно, че партия “Възраждане” печелят вота в Испания и Италия. 

 

Това обаче е интересно. Тези две държави са членки на Европейския съюз. Освен това са и членки на НАТО. Сиреч - все организации, срещу които се бори партията на Костадин Костадинов. Знаем, че поне официално формацията настоява за предоговаряне на условията ни за членство в ЕС, организира референдум за запазване на българския лев и отлагане приемането на еврото (което впрочем е официална валута и в Испания, и в Италия), а освен това иска да излезем от НАТО. 

 

Абсолютен дисонанс има между цялата политическа платформа на партия “Възраждане” и подкрепата, която те са получили от сънародниците ни в Западна Европа, която Костадинов и съпартийците му презират.

 

Нещо повече - италианската премиерка Джорджа Мелони само преди дни излезе на трибуната на италианския парламент с меко казано остра реч в подкрепа на Украйна, която скри шапката на проруските политици в отговор на призиви на италианска депутатка, че трябва да се водят мирни преговори и да не се изпраща оръжие на Киев. 

 

Не ме разбирайте погрешно, всеки има право на политическите си възгледи. Но когато те са в пълно несъответствие с начина ти на живот, изникват и много въпроси. Не може да гласуваш срещу всичко западно, докато обясняваш колко хубаво е в Западна Европа и колко уреден е животът там. Не можеш да гласуваш за партия, която не признава еврото, докато работиш и взимаш парите си в същата тази валута, плащаш данъци в тази валута, харчиш заплатата си в техните магазини. 

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 6555 |13.03.2023 Грозев: Има много сериозна опасност за живота ми, но не чувствам страх . 25| 9328 |09.03.2023 Еми Барух до Радев: Няма морал в зловещата аритметика, че животът на 50 000 евреи е ”платен” с живота на 11 343 . 7| 4748 |08.11.2021 Шеф Токев: Случилото се е недопустимо. Благодаря на Господ, че запази живота ми и не навредих на други . 16| 15094 |18.02.2021 Бившият полицай Ангел Ангелов от Испания: Огромен брой българи в чужбина искат да гласуват

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads