Реклама / Ads
16| 5839 |04.04.2014 НАРОДЕН ГЛАС

"Площадът" на Нешка Робева "гръмна" и в Девня

.
Бареков, Петров, Славчев, Крумова, Веселинов и Станев събраха над 200 младежи в града "Девня, Провадия, Нови пазар бяха центъра на българската промишленост. Днес това, което виждаме, е разруха.
 

Влязох в политиката преди няколко месеца и пръв ще изляза, ако не получа доверието Ви на предстоящия вот. Ако подкрепите "България без цензура" и нашите партньори обаче, ние ще поискаме предсрочни парламентарни избори. Нашата цел е трите партии на статуквото да бъдат извадени за дълго време от властта, а защо не и завинаги".

Това каза лидерът на "България без цензура" Николай Бареков пред жителите на Девня. Градът е поредната спирка от кампанията за повишаване националното самочувствие на българина, което партията и коалиционните й партньори от ВМРО и ЗНС започнаха заедно с певицата Деси Добрева и танцьорите на Нешка Робева.

В пълната зала на читалището в Девня Бареков представи някои от идеите на партията – за закона "Чисти ръце", за намаляване броя на депутатите на 120, както и за това те да работят за средната заплата, за максимум два мандата за всяка държавна длъжност в България, безплатни таблети за учениците.
Лидерът на "България без цензура" покани на сцената Диян Великов – общински лидер на партията в Девня и подчерта, че основният електорат на "България без цензура" са млади българи до 35 години, които виждат в партията надежда. "Моята кауза е да останат младите да живеят в България. Патриоти може да бъдете само, ако България прави така, че да живеете добре и достойно тук", посочи още той.

"Надяваме се, че господин Бареков ще сложи тези които ни ограбват на мястото им, затова толкова млади хора искат да го подкрепят", каза от своя страна общинският лидер на "България без цензура" в Девня Диян Великов.

По традиция зам.-председателят на "България без цензура" Росен Петров откри концерта с реч, в която припомни достойното минало на българския народ и подчерта, че българите заслужават достойно бъдеще. "Защо ви занимавам с темата за патриотизма, с едно отдавна отминало българско величие, след като сега не можем да си платим лекарствата, дървата, водата, тока. Не знам дали на вас ви пука в условията, в които живеем, че някога е имало две български империи, но аз вярвам в това, че ние не сме втора тъка хора и не можем да бъдем робите на Европа, понеже тези, които са дошли като господари, не могат да бъдат роби“, посочи Петров и се поклони пред жителите на Девня заради предците ни, които проляха кръвта си при Дойран, Тутракан и Букурещ. Имаме достатъчно поводи да се гордеем, посочи той и призова хората в залата да вземат само хубавото от нашата история.

Нашето самочувствието идва от бъдещето на България – нашите деца, от майката с дете в инвалидна количка, от възрастния човек с увреждания, каза Калина Крумова от „Евромайки“. Тя риторично попита колко е разстоянието от София до Девня и сама отговори – "20 години, колкото са и от Брюксел до София. А дали могат да бъдат наваксани ще зависи от всички вас", заключи тя.

В България има нужда от патриотизъм като политика и начин на поведение на тези, които ни управляват. Няма ли го разбирането, че трябва да се инвестира в хората, да се създават работни места, тогава нищо не работи – нито икономика, нито образование, каза Искрен Веселинов от ВМРО. Нужна е нова вълна в българската политика – старите муцуни трябва да се оттеглят. Българските региони се ограбват за сметка на няколко фаворитизирани. София усвоява толкова фондове колкото цяла Северозападна България. Трябва нова концепция, така че всеки регион да усети грижата на държавата. Всичко трябва да започне отначало – с родолюбие и отговорност, заключи той.

Ако има две години, в които да се следи да не се краде, тогава младите ще останат в България и ще има работни места за всички, каза Младен Станев от ЗНС.

25 години сме в ролята на вълка от приказката "Болен здрав носи" и носим болните политици на гърба си. Нека на 25 май да извадим гнилата ряпа на политическата сган на прехода, призова Славчев. Той раздаде на децата в залата книги с български народни приказки.

"Младите трябва да живеят в една по-добра България", каза Нешка Робева и разказа за това как е направен спектакълът "Площадът".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5643 |03.04.2014 "България си ти!“ пак поде инициативата „И добрината воскресе!“ . 0| 7254 |03.04.2014 Удължават живота на ТЕЦ "Варна" . 3| 6082 |03.04.2014 Вдигат българска църква край Айфеловата кула . 11| 7032 |02.04.2014 Прависти: Магистрати се отнасяли нечовешки към Петко Петков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads