Реклама / Ads
0| 6291 |20.02.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Празник на знанието в Стара Загора

.
Сдружение „България си ти!“ тържествено ще награди отличилите се ученици от Област Стара Загора в Националната образователна инициатива „Цветна олимпиада“. В града на липите церемонията ще бъде и по повод 141 години от обесването на Васил Левски.
 

Проявата е част от програмата на Сдружението за иницииране на различни форми на публично стимулиране на младите хора и тяхната обществена реализация. Организацията работи и в съответствие със стратегия „Европа 2020“, чиято водеща цел относно образованието е да се сведе под 10% делът на преждевременно напусналите училище деца.

Целите на проекта са: повишаване на успеваемостта на учениците и мотивацията им за усвояване на учебния материал; възобновяване на връзката дете-учител-родител; среща с представители на университети и Българската академия на науките.

В олимпиадата се включиха ученици от Професионална гимназия по електроника „Джон Атанасов“ – Стара Загора, Природоматематическа гимназия „Гео Милев“ – Стара Загора, СОУ „Иван Вазов“ – Стара Загора, СОУ „Екзарх Антим Първи“ – град Казанлък,  СОУ „Христо Ботев“ – Павел Баня, СОУ „Васил Левски“ – Гълъбово.

Учениците от 8 до 12 клас се съревноваваха по български език и литература, математика, английски език, информационни технологии. Първенците ще бъдат наградени от утвърдени и известни личности в различни сфери на обществения живот.

На 21 февруари в Драматичен театър „Гео Милев“, гр. Стара Загора от 17:30 ч., победителите ще бъдат лично поздравени и ще получат грамоти от своите любимци световният шампион по бийтбокс Печенката и Сантра. Входът е свободен!

За Сдружение „България си ти“

Сдружението „България си ти“ е основано през 2012 г. Сред основните му цели са подобряването жизнения стандарт на българина в съответствие с европейската стратегия „Европа 2020“, както и стимулиране на младите българи към по-активно участие в обществения живот на страната. С множеството си благотворителни инициативи, образователни и социални програми Сдружение „България си ти“ се стреми да защитава правата и свободите на българските граждани. От самото си създаване „България си ти“ работи активно и съвместно с държавните и местни органи на управление, организира национални дискусионни форуми по важни за държавата  и обществото проблеми, но и работи в тясно сътрудничество с представители на европейски институции, международни сродни организации.

Сдружение „България си ти“ организира и провежда: първия в света мобилен център за лазерна дентална медицина; Национална образователна инициатива „Цветна Олимпиада“; целогодишна грижа за над 10 многодетни български семейства; инициативите „Коледа си ти“ и „Ден на добрата новина“ в Брюксел; програмата „Да бъдем европейци, но все пак българи“; Годишни награди „България си ти“ в памет на проф. Тончо Жечев и много други благотворителни инициативи и проекти в сферата на науката, културата, образованието и спорта.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6302 |28.01.2014 Празник на знанието в Димитровград . 12| 6309 |16.12.2013 "Подари Коледа" зарадва деца от Стара Загора . 2| 8258 |27.09.2013 Празник на сливата - радост за всички

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads