Реклама / Ads
15| 32456 |31.01.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Преди убийството: Петър Христов купил кариери с хора на Пеевски и В. Златев за 2 млн. евро

.
Петър Христов
Малко преди да бъде убит, бизнесменът Петър Христов е купил две каменни кариери за 2 млн. евро. Любопитното е, че това е станало с негласното съдружие с близки до корпулентния депутат от ДПС Делян Пеевски и петролния бос Валентин Златев . Става дума за формалния собственик на фирма „Водстрой 98” Иван Мирински и Владимир Житенски от „Джи Пи Груп”. Смята се, че именно в тази сделка е „заровено” кучето за дръзкото посегателство.
 

Това съобщиха за Фрог нюз източници от ДАНС. Родното ФБР е ангажирано да събира информация за бизнесимперията на Петър Христов във връзка с разследването на публичната му екзекуция в началото на тази година. Агентите установили, че сделката с двете каменни кариери била финализирана малко преди Нова година.

 

Целта била те да се използват впоследствие за строителството на магистрала „Хемус”. След убийството на Петър Христов, една от версиите е свързана именно с градежа на пътния участък. Публикувана беше и информация, че той имал мерак да поеме и строителството на пътя Русе-Велико Търново. Важно е сега да се проследи кой ще поеме дяловете на убития в мащабния му бизнес, допълниха служителите на ДАНС.

 

Те, обаче са скептични, че разследването на убийството ще стигне до край по една проста причина. А тя е, че макар Димитър Георгиев да се води председател на родното ФБР, неговият заместник Недялко Недялков, сочен за особено близък до Пеевски, реално движи нещата.

 

Припомняме ви, че фирма „Водстрой 98” на Мирински е свързана с депутата от ДПС Делян Пеевски. Дълго време тя получаваше мнозинството от обществените поръчки, за изграждане на ВИК структури и жп инфраструктура в цяла България. Фирма „Джи Пи Груп” на Владимир Житенски пък строи бензиностанциите и газстнациите на „Лукойл”. Приема се, че именно това е и индиректната му връзка с Вальо Златев. Компанията беше ангажирана с изграждане на голф комплекса „Правец ризорт” на мястото на бившата резиденция на Тодор Живков. Въпросният комплекс пък е собственост на фирма на бащата на Златев-Васил. „Джи Пи Груп” е издигнала и централната сграда на „Лукойл” в София на бул. „Тодор Александров”.

 

В началото на 2016 г. премиерът Бойко Борисов спря обществената поръчка на АМ "Хемус" под медиен натиск, за това, че 1 млрд. лв. ще бъдат глътнати от фирмите на Пеевски и Златев. Загадка остава въпросът на какъв етап Петър Христов е влязъл в схемата за строителството на магистралата. От сделката с каменните кариери, обаче излиза, че хората на Пеевски и Златев не са излезли от играта. С това действията на Борисов, по отношение на въпросната обществена поръчка, се приемат като пиарски ход и желание временно да се потуши скандала. Да се съмняваме в думите на министър-председателят ни дава основание изказването му пред април 2016 г. Пред журналисти той заяви: Пеевски си отиде. Пеевски напусна страната. Това, обаче се оказа яка партенка.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 8474 |12.01.2018 Радан Кънев: Петър Христов бе политически господар, а не приятел на ГЕРБ . 12| 48171 |10.01.2018 Катя Илиева: Пробутват ни версии за Петър Христов, за да не разберем кой ще строи ”Хемус” . 8| 16805 |10.01.2018 Кокинов: Ако бъде разкрит, убиецът на Петър Христов ще е мъртъв . 7| 31507 |08.01.2018 Адв. Симеонов пред Фрог: Бизнесменът Петър Христов е убит заради обществени поръчки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads