Реклама / Ads
4| 8368 |25.09.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Продуцентът В. Димчев: Фантомна компания спечели с гешефт да представя България пред света

.
Виктор Димчев
Фантомна компания спечели обществената поръчка за представяне на България за европредседателството. Продуцентът, сценарист и журналист Виктор Димчев пише писмо до премиера Борисов, с което информира за гешефт за този търг. По-късно за заплаха е извикан да дава обяснения в полицията.
 
„Телевизията, в която работя, участва в конкурс през август месец , обявен от българското министерство по европейското председателство за рекламен клип за представяне на страната ни. Ние разбрахме, че в този конкурс има множество нагласени неща. Аз изпратих писмо във Фейсбук до премиера Борисов, в което го уведомих за тези гешефти. И след това бях привикан в СДВР. Там много любезно ми обясниха да не се занимавам с неща, които не са ми работа. И там се смяха, защото им било казано,че съм заплашвал Лиляна Павлова. Именно с това писмо, което изпратих съвсем публично до Борисов“, разказа Димчев.

Лиляна Павлона е получила тази информация. След нейната реакция бях извикан в СДВР да давам обяснения, защо съм заплашвал комисията по избор на изпълнител за представянето на България, обясни още  той.

Той разказа в предаването "Честно казано" на  BiT за членовете на тази комисия, за изготвянето на фашиви протоколи, които се отнасят за друга процедура,  за това, че не е обявен официален електронен формуляр. По думите му става дума за усвояване на 200 и няколко хиляди лева.

Гешефтът е грозен, защото ще покаже България пред света - посочи Димчев.

Сценаристът коментира и използването от ГЕРБ на спонтанните протести преди няколко години. Зад протестите стоеше един добър пиар екип на ГЕРБ  и даже пиарите на г-н Плевнелиев. Към спонтанния  гняв се  добавяха внимателни ходове, посочи той.

Димчев коментира с едно изречение и метаморфозата на новоизлюпен депутат от ГЕРБ: Антон Тодоров е пример за хора, които продадоха душите си, за да изкарат малко сребро.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4464 |24.09.2017 Меркел спечели изборите в Германия . 0| 3857 |21.09.2017 Кипър спечели 4 милиарда от раздаването на паспорти по схемата „Златна виза“ . 1| 4274 |21.09.2017 Ангела Меркел ще спечели изборите в Германия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads