Реклама / Ads
0| 41744 |27.07.2022 НАРОДЕН ГЛАС

Проф. Дайнов: ИТН се класират в категорията „Малки умове“. Ще се учудя, ако Янев влезе в НС

.
Проф. Евгений Дайнов Източник: Личен архив
„Трите партии в настоящото коалиционно управление ще имат по-добро сумарно представителство в следващото Народно събрание. Беше започнала да намалява подкрепата и за трите партии – ПП, ДБ, БСП, докато брутално не ги свалиха, говорим за ИТН, които говорят неполитически и се класират в категорията „Малки умове“, според Елеонор Рузвелт - големите умове обсъждат идеи, средните - събития, а малките умове обсъждат хора“, коментира политологът проф. Евгений Дайнов.
 

„Впечатление прави как всички изведнъж станаха антикомунисти - Бойко Борисов, Карадайъ, Тошко, в момент, когато БСП започнаха да показват съсредоточение, упоритост и започнаха да показват признаци, че най-сетне, 30 години по-късно, може би се превръщат в полезна, европейски тип партия“, обясни той пред БНР. И добави, че БСП са натрупали позитив от опита си да реализират мандата.

 

„Всички опити да се направи ново реформаторско правителство в 47-ия парламент позиционираха все по-добре трите партии, които се опитваха да го направят – ПП, ДБ и БСП“, каза още проф. Дайнов.

 

„Ако се сформира коалиция с подпорката на очевидно проруския инструмент „Възраждане“, което да иска да възстанови феодалния модел на Бойко Борисов – те ще се натъкнат на протести“, убеден е политологът.

 

Проф. Евгений Дайнов посочи, че би се учудил, ако партията на Стефан Янев влезе в следващия парламент, защото „не умее да говори и да излъчва собствената си персона върху публиката“.

 

„Ако Румен Радев направи служебно правителство, което да върне играта там, където беше - подчинение на Русия и феодални зависимости - ако сложи физиономии от началото на века, асоциирани с тези неща, това пак ще работи за трите партии - ПП, ДБ и БСП. По-сложно би било, ако отново намери нови хора от поколението на 40-годишните. Не виждам какъв кабинет би могъл да излъчи Радев и какви действия да извърши, така че директно да помогне на Борисов, както Борисов очевидно мечтае да се случи“, добави политологът. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 35604 |27.07.2022 Проф. Слатински: Мизантропът-чалгар съсипа и най-малката надеждица този парламент да продължи . 0| 31178 |24.07.2022 Проф. Дичев: Не се хващайте на утопията за прозрачността. ИТН поставя под въпрос основите на човешкото общество . 0| 15252 |30.06.2022 Проф. Дайнов: Изгонването на руските дипломати е заявка, че България вече няма да бъде плацдарм на руските спецслужби . 0| 15632 |27.06.2022 Евгений Дайнов: Как Костадинов копира тактиката на Путин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads