Реклама / Ads
31| 12285 |12.08.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Проф. Ивайло Дичев: Недоверието към властта нараства застрашително с чумата и избора на Гешев

.
Проф. Ивайло Дичев Източник: БГНЕС
„Недоверието към властта, което нараства застрашително, е лайтмотивът в скандалите от последните месеци. Най-ясно това се проявява в случая с чумата по свинете, в който хора директно отказват да вярват не само на властите, но и в медицинските работници, на лабораториите, на науката. Нашето съществуване става много опасно“.
 

Това коментира пред БНР културологът проф. Ивайло Дичев.

 

„Общественото ни мнение е така настроено, че каквото и да дойде от управляващите, ние не го приемаме. Това е световен феномен. Това е криза на политическото устройство на света днес. Забележете количеството шоумени, които навлязоха в политиката! Или политиците не вършат работата, която очакваме от тях, или глобализацията е направила така, че политиката е станала по-малко важна… Светът е започнал да се управлява сам, защото счита политиците за излишна тъкан“, допълни проф. Дичев .

 

Според проф. Дичев нарастващото недоверие във властта се проявява и в номинацията за главен прокурор: „В последните години сме свидетели на съмнителни действия на прокуратурата. Вместо да се направи равносметка как досега е работила прокуратурата, магистратите тръгнаха към продължение на мандата на Сотир Цацаров. Това е скандално. Доверието на нас, гражданите, отново е подкопано“.

 

Културологът прогнозира и различни сюжети по време на местните избори: „Ако г-жа Фандъкова се кандидатира за кмет на София и загуби, това ще бъде символен удар върху ГЕРБ... Има умора в това едни и същи да те управляват. Но въпросът е кой може да те конкурира… Опасявам се, че в разпадната опозиция ГЕРБ ще спечели отново. Не мисля, че ще има особени изненади“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7473 |05.08.2019 Правно становище на проф. Дончо Хрусанов и проф. Димитър Костов по казуса със спирането на „Златен век“ . 6| 5855 |15.07.2019 Проф. Слатински: Ама разбира се! Корупцията е справедливост . 6| 7454 |11.07.2019 Вижте коментарите за изгорялата кола на проф. Велислав Минеков . 8| 9560 |09.07.2019 Проф. Николай Слатински: Има властова намеса в службите за сигурност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads