Реклама / Ads
35| 10492 |04.02.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Проф. Павлов: Пропаганда! България - враг №2 на Русия

.
Историкът проф. Пламен Павлов
Пропагандата, която произтича от президента Путин, се опитва да всее смут и шок не само в Украйна, но и в другите държави - включително и в България.
 
Това каза историкът проф. Пламен Павлов, преподавател във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”, пред Фокус.

„Вестите за района на Мариупол и за някакво голямо българско население там, се дължат на система от недоразумения. Селата, за които се говори, не са само в района на Мариупол, а са в Таврия – недалече от този район, но не могат да бъдат свързани така механично с Мариупол. По-скоро бих апелирал да не се спекулира с този въпрос и той да се използва за целите на руската пропаганда“, заяви проф. Павлов.

„В момента, ако се вгледаме в руските медии и форуми едва ли не излиза, че сме враг на Русия. Украйна е враг номер 1, а ние сме враг номер 2. България трябва да се грижи за българското население в Одеска област, в Таврия, а също и в Крим и трябва да защитава неговите права. Да му дава българско гражданство, когато неговите представители искат. Да не си останем с голите пожелания и гръмките приказки, с проява на русофили и русофоби, а наистина да мислим за нашите сънародници, които са там“, добави професорът.

„Когато беше преди години конфликтът в Приднестровието, в Молдова, преди повече от 20 години, тогава отново в България някак си разсеяно се разбра какво става. Една Чехия и една Полша веднага реагираха, като защитници на по-малкото свои сънародници, които живеят там. Българите от приятелска Украйна се нуждаят от действена грижа и подкрепа във всяко едно отношение.

Не приемам те да бъдат използвани за пропаганда и за внасяне на някаква паника включително и в България. Тези, които толкова много говорят, ги призовавам да видят действителността и да помагат именно в тази посока. Не видях българската дипломация да се активизира“, допълни проф. Павлов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7794 |15.12.2014 Проф. Йорданов за Фрог: По черепа на атентатора от Сарафово свършихме добра работа . 41| 9280 |21.11.2014 Проф. Вучков: В целия кабинет само Павлова е читав министър . 7| 5859 |18.11.2014 Проф. Даниел Вълчев: Гледаме само кой ще е началник влак . 36| 8723 |10.11.2014 Проф. Слатински: Реформаторите легнаха в краката на Борисов като каракачанки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads