Реклама / Ads
9| 6503 |03.06.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Радан Кънев: В този европарламент мнозинство вдясно не може да има

.
Радан Кънев
В този европейски парламент мнозинство вдясно не може да има, защото ЕНП и консерваторите загубиха много мандати. В ЕП ще има широко мнозинтво дясно-център ляво-център - христиандемократи, либерали, зелени и социалдемократите. Това заяви евродепутатът от коалиция ”Демократична България” Радан Кънев пред Нова тв.
 

Успехът на зелените на тези и поредица национални избори се дължи на тяхното успешно придвижване в политическия център. Те се превръщат в партия на градската средна класа, силно загрижени за различните аспекти на екологичната политика, обясни Кънев.

 

"Според мен една от важните поуки на тези избори, но и на местно ниво, е оформянето на един нов политически сблъсък - между доста заможни и добре живеещи градски хора, за които качеството на живот е абсолютен приоритет. От другата страна са непрекъснато обедняващите хора. Този конфликт ще бъде най-важното поле на компромиси на следващия европарламент", прогнозира Кънев.

 

На въпрос как ще се яви коалицията на местните избори той посочи, че това тепърва ще се решава, но коалицията трябва да се запази. Кънев смята, че трябва да се видят внимателно резултатите и да се даде сметка, че без гласове на хора от СДС и други десни формации, не би била възможна победата на Коалицията. Голяма част от сините са гласували срещу ГЕРБ. "Местните избори изискват на местно ниво пределна консолидация", каза новоизбраният евродепутат.

 

"Ние правим сериозна заявка за национална алтернатива в център и вдясно, БСП не е алтернатива", заяви още Кънев.

 

Той обяви, че няма намерение да се оттегля от вътрешната политика и не прави разлика между Европа и България, обеднението на българската нация се реализира във силна и единна Европа.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 24315 |25.05.2019 Илиан Василев: Нима някой се е съмнявал, че с този Домусчиев можеше да има феър плей накрая? . 18| 12607 |17.05.2019 Дончева: При този главен прокурор няма да излязат офшорни сметки . 3| 6092 |28.04.2019 Пламен Сивов: Християнството започва от жеста към този, който те е наранил . 2| 5873 |06.02.2019 Радан Кънев: Ще подкрепи ли Цачева Кьовеши за Европейски главен прокурор?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads