Реклама / Ads
3| 33476 |03.07.2024 НАРОДЕН ГЛАС

Седем часа мъки по магистрала "Тракия" или прибиране от морето в делничен ден

.
Магистрала "Тракия", 02.07.2024 г.
Тръгваме от Бургас в 13:30 часа на 2 юли. Пристигаме в София около 20:00 часа. Междувременно не сме пътували особено по самата магистрала "Тракия", за сметка на това сме се оказали в село Зетьово. А иначе морето ни е хубаво...
 

Пътуването до морето и от морето се оказва трудна задача. Тръгваме на 27 юни - посреща ни 10-километрова тапа на "Тракия" при Траянови врата. Причината, която посочиха от ситуационния център на АПИ тогава - ремонтира се дясната лента след тунела.


.
Тапата след Траянови врата в посока София - Бургас, 27 юли 2024 г.

 

На връщане пак има ремонт - тук тапата върви по-бързо. На пътуване към Бургас минаването през нея ни отне около час, в обратната посока - към София, се разминаваме само с 15 минути чакане.





Пътуването ни обаче продължава почти седем часа. Причината - катастрофа между два тира при Чирпан. Трафикът се отбива, минаваме през село Зетьово, след това по магистрала "Марица" и така излизаме на "Тракия". Радваме се, че все пак сме обикаляли 30-тина километра, не повече. След няколко минути пътуване по магистралата обаче отново отбиват движението. И така с още леки автомобили и цистерни се отправяме към други родни села като Оризово.

 

.

Кадър от с. Зетьово, 02.07.2024 г.

 

Преди първото отбиване на движението знаехме причината. Тук обаче сме в неведение, звъним на АПИ. Казват ни за катастрофата, второто отбиване обаче остава мистерия. "Органите на МВР регулират движението по своя преценка", е цитат по спомен.


.
Кадът от катастрофата на "Тракия", Facebook

 

Движим се по Републикански път III-565. "Тракия" е тъй загадъчна и нежна - пада се от лявата ни страна, а ние нямаме и нямаме достъп до нея. Пъплим по пътя - през чакъл, камък и ЖП прелези, за да се окаже, че една бензиностанция е нашето спасения. Единствено фактът, че задната врата на бензиностанцията е отворена, ни спестява още 15-тина километра безцелно лутане. На бензиностанцията си говорим с други шофьори - "много кофти пътуване, може ли над шест часа да се влачим до София и то в туристически сезон". 

 

Двете отбивания от "Тракия" ни костват около 2 часа. Излишно е да се казва колко натоварен става трафикът, след като в крайна сметка стъпваме на магистралата след тях. Именно след отбиванията ни пренасочват и в една лента заради ремонта на пътната настилка в другата лента.


.
Ремонт на настилката в посока Бургас - София, 02.07.2024 г.

 

В същото време само преди седмица - на 23 юни, АПИ ни обещаваха да няма ремонти, които да затрудняват пътуването ни до морето това лято.

 

"Тази година не се предвиждат големи ремонтни дейности по магистрала "Тракия", всички ремонти са локални и се извършват в дните от седмицата, когато не е натоварено движението. Петък, събота и неделя не се извършват ремонти и хората могат спокойно да пътуват до морето", гласеше съобщението.





През седмицата обаче равносметката е тази - почти седем часа път от Бургас до София на 2 юли. По пътя към морето на 27 юли картината бе подобна - около 5,5 часа. И то при опитен шофьор, който поддържа средна скорост от 130 километра в час.

 

И така повдигаме въпрос - кога най-сетне ще пътуваме нормално по българските пътища? Хубаво е да опознаваме българските села, но все пак с друга цел сме тръгнали на път.


.
Последният залез на юни в Поморие.

 

А иначе морето ни е хубаво. Водата е топла, плажът е хубав, случваме на хубава храна и хубави хора, посрещаме първото утро на юли с добри български рок групи край морето. Защо е нужно да разваляме това впечатление с такъв кошмарен път?

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 7139 |01.07.2024 Кап. I ранг Васил Данов: Доволен съм, че президентът се отказа да оглави делегацията във Вашингтон . 33| 12659 |30.06.2024 Архимандрит Никанор: Моят патриарх е Вартоломей, напускам църквата! . 5| 7246 |29.06.2024 Журналистът Надя Чолакова: Дълбоко се съмнявам, че Брендо ще се регистрира в Бюрото по труда . 9| 9460 |26.06.2024 Проф. Ана Кочевa за ФрогНюз: Когато говорим със Скопие, всъщност говорим с Белград и Москва. А пътят им за ЕС минава през България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads