Реклама / Ads
4| 8619 |08.03.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Сиромашкото и бедно мюфтийство... с 4700 имота под наем

.
Главното мюфтийско Източник: БГНЕС
На фона на опрощаването на дълговете на Главното мюфтийско се оказа, че то има цели 4700 имота, които дава под наем. Според Николай Панков, експерт по етнически въпроси и бивш главен секретар на мюфтийството, то съвсем не е толкова сиромахомилско, както се представя.
 

"8,2 млн. лв. беше посочена като задължения на всички вероизповедания, а се оказва, че това е само за мюсюлманското изповедание", подчерта Николай Панков.

 

"В закона за опрощаването влизат данъци, акцизи, мита, осигуровки, влизат дори наложените финансови корекции по европейските програми, държавните и общински такси и още ред неща, включително и присъдените съдебни разноски, които в случая с мюсюлманското изповедание са прекалено много – около 3 млн. дължи, защото води 28 загубени дела спрямо държавата и общините по повод на възстановяване на собственост", обясни експертът.

 

 

Според него, ако е така, може да говорим за много по-голяма конспирация и заговор срещу българския народ. Той посочи, че за данъци за имущество мюфтийството дължи на община София около 600 хил. лв. само за 2009 г., а на Пловдив – 300 хил. лв.


"Имаме сериозна декларация и с представяне на тези 140 окончателни дела. Ще попитаме – как точно ще се спази законът и какъв е мониторингът на ЕК по този въпрос, как се нарушава върховенството на закона. Влезлите в сила съдебни дела се изпълняват от всички. Не може група народни представители да се крият зад националната сигурност и да казват, че това е проблем на националната сигурност", настоя той.

 

Според него останалите вероизповедания нямат задължения, така се се поставя мюсюлманското вероизповедание в привилегирована ситуация. "Това представлява недопустима държавна помощ. Още днес ще сезираме ЕК за тази нерегламентирана помощ. Това е прецедент", закани се Панков.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6473 |26.02.2019 Мика Зайкова: Бедността ни е потресаваща, 53% мръзнат . 5| 12629 |22.11.2017 Ужасяваща картинка: 80 процента от българите живеят в бедност . 8| 4544 |16.10.2015 Над 21% от българите живеят в бедност, а над 33% в тежки материални лишения . 11| 6006 |20.05.2014 „България си ти!“ подкрепи Манифеста на европейската анти-бедност мрежа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads