Реклама / Ads
0| 4428 |27.10.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Социалният министър потупа синдикалистите по рамото, те му благодариха за разбирането

.
Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков прие в сградата на Министерския съвет делегация от КНСБ, която връчи декларация от името на националния митинг на синдиката до министър-председателя.
 
Това съобщиха от пресцентъра на министерството. Петков обстойно е изложил работата на правителството на Борисов за повишаване на доходите на хората. Сред най-големите постижения е отбелязано повишаването на минималната работна заплата с 50 лева и 10% увеличение на най-нископлатените служители.

Явно това е удовлетворило Пламен Димитров от КНСБ, след като той е отбелязал на първо място "положителните крачки на правителството". Не се съобщава дали двамата са се прегърнали ,но това може да се предположи.

Така около 60% от работещите бедни ще получат увеличение от 50 лева до 52 лева на заплатите си ,които сега са около 500 лева. След такава огромна крачка, вече е ясно, че след време ще настигнем и задминем по доходи другите държави в ЕС.

Това даже вече е факт, ако се вгледаме в съдебната система например. Днес депутатите дадоха на спецмагистратите 18 заплати за 12 месеца труд. това е повече от европейско постижение. И като се знае ,че заплатите на тези "роби на съдебната система" спецмагистратите са около 3-4000 лева месечно, за тях европейското ниво е наистина съвсем близко.

Вероятно именно тези категории служители, заедно със зам.-министрите и началник-кабинетите на министрите, които също получиха преди дни щедро увеличение на доходите са накарали Пламен Димитров да мисли, че  до 5 години ще стигнем 60% от европейските доходи.
 
Георги Александров
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8030 |19.10.2017 Румен Петков: Вътрешният министър Радев е неадекватен и объркан . 2| 6587 |26.09.2017 Алфа Рисърч: Само Цецка Цачева е по-мразена от министъра на Пеевски . 2| 19418 |18.09.2017 Хронолигия на слагачеството: Как bTV мами в услуга на министър Нено Димов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads