Реклама / Ads
3| 5529 |13.11.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Спаси София иска смяна на ръководство на Столичен електротранспорт

.
София
Гражданската организация Спаси София и независимият общински съветник Борис Бонев отправиха остри критики към дружеството Столичен електротранспорт и поискаха ново ръководство след вчерашния инцидент с трамвай, при който пострада жена.
 

„Настоявам за незабавна смяна на директора на дружеството г-н Евгений Ганчев, както и на заместниците му, защото това е поредният инцидент с дерейлирал трамвай. Само за последните няколко седмици се случиха няколко подобни инциденти, като този път има и пострадали. Ръководството вече започна да обвинява ватманката, така както се е случвало винаги досега, въпреки че състоянието на инфраструктурата след години липса на адекватна поддръжка е предаварийно.“, заяви Борис Бонев. Той допълни, че само през 2019г. това е четвъртият път, когато от Спаси София искат оставката на ръководството на дружеството.


„Бих искал да припомня, че през месец февруари от Спаси София повдигнахме темата за безобразното състояние на депата и гаражите на градския транспорт и лошите условия на труд. Тогава разкрихме огромния брой извънредни часове, които са принудени да полагат водачите, като нарушенията бяха особено фрапантни в Столичен електротранспорт. Тогава Инспекцията по труда констатира серия нарушения на Кодекса на труда. Ние разкрихме и че дори чисто нови трамваи се разкостват за части, а в опитите си да обяснят, защо го правят, директорите допълнително се оплетоха в лъжите си. Съвсем наскоро пък, показахме документи от които стана ясно, че над 20% от тролейбусите не излизат на линия заради липса на водачи.“, обясни Борис Бонев и добави, че кризата в електотранспорта на столицата продължава на всички фронтове.


От организацията припомниха и скандала с подложките по ул. Граф Игнатиев, където също е намесено ръководството на Столичен електротранспорт. Дадоха пример и с многобройните трамвайни трасета в столицата, които са в безобразно състояние и представляват реална опасност за пътуващите. По сведения на ватмани от различни депа, има голям брой неработещи и неподдържани стрелки, като тази, на която стана инцидента вчера, е една от тях. „Трябва ли да има жертви на лошото управление на Столичния електротранспорт, за да бъдат взети мерки, г-жо Фандъкова“, обърна се г-н Бонев към новоизбрания кмет и допълни: „Дадохте многократни заявки за ново начало и за промяна. Това няма да се случи без смяна на ръководствата на дружества, които са ключови за нормалното функциониране на градските системи. В случая имаме и натрупани проблеми и примери за лошо управление, които създават опасности за гражданите и функционирането на града. Очаквам от Вас, незабавно да отстраните ръководството на Столичен електротранспорт и да назначите нови, компетентни и отговорни хора на тези позиции“, завърши с призив Борис Бонев.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 8110 |04.11.2019 Политологът П. Чолаков: Резултатът на Мая Манолова в София е безпрецедентен . 11| 8973 |31.10.2019 Румяна Ченалова: Падне ли София, Октоподът е смъртно ранен! . 4| 7136 |22.10.2019 Проф. И. Илчев за С. Македония: Франция иска първо Сърбия да влезе в ЕС . 4| 5902 |17.10.2019 Спаси София организира успореден дебат пред БНТ, нарече го ПРеферендум

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads