Реклама / Ads
0| 5377 |01.12.2022 НАРОДЕН ГЛАС

Страхил Делийски: Партиите са отвлечени от икономическите интереси на техните спонсори

.
Страхил Делийски
”Посланията в дебатите около бюджета на държавата не са в порядъка на решенията, а в порядъка на вината, кой ще носи вината. Това сякаш е традиционният политически свят, в който живеят настоящите субекти на политическото представителство. Политически свят, в който е много по-важно кой е направил нещо лошо, отколкото как може да се направи нещо смислено”.Това каза политологът Страхил Делийски.
 

"Партиите не са отвлечени от лидерите си, а от икономическите интереси на техните благодетели, спонсори и инвеститори. Успокоителното е, че това не се случва само в България", заяви още политологът пред БНР.

 

Страхил Делийски коментира и Кръглата маса под надслов "Лява България - идеи, политики, единение", която събра вчера в Националния дворец на културата представители на вътрешната опозиция в БСП и лидери на по-малки леви формации, които са бивши членове на социалистическата партия

 

"Това не е политическо предложение за смислено политическо представителство, а технологичен механизъм за търсене на електорален резултат. Самият разговор в НДК остана форматиран върху наследството на БСП. Левицата, която беше офертирана е левицата, която сме гледали много години. Това не може да е новото. То и езикът е такъв, чували сме го. Това не е ново, това е битка за консолидация на остатъчната социалистическа партия. Това не може да донесе някаква лява политическа алтернатива със себе си. Хубаво е, че се прави, но не е ново. Това не е разговор за промяната".


По думите на политолога промяна в начина, по който се говори и се мисли политиката в България, ще донесе политизирането на ключовия разлом в обществото, който е между "малцината, които имат повече, и огромното мнозинство, които нямат все повече".

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4141 |10.08.2021 ”Правосъдие за всеки” с искане за гаранции за правосъдна реформа към партиите в НС . 15| 9091 |05.04.2021 Политологът Страхил Делийски: Борисов направи опит да се измъкне от трудната ситуация . 8| 4512 |10.03.2021 Политологът Стр. Делийски: Партиите говорят помежду си, а не с гражданите . 41| 6617 |02.02.2021 Слави Трифонов: С надвзетите пари от партиите за субсидии можеха да се купят 2 медицински хеликоптера

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads