Реклама / Ads
0| 5014 |25.08.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Уаау! Здравното министерство се размърда, ще прави работна група за борба с наргилетата

.
Министерство на здравеопазването инициира сформирането на междуведомствена работна група, която ще има за задача да разработи и предложи мерки за ограничаване употребата на наргилета и растителни изделия за пушене.
 
Първата работна среща ще се проведе на 30.08.2017 г. с участието на представители на министерствата на икономиката, на вътрешните работи, на земеделието, храните и горите, на образованието и науката, както и на медицински специалисти и представители на местната власт, имащи отношение към проблема, съобщиха от ведомството.

Сега очакваме през септември и октомври да се формира работната група, през ноември и декември да заседава, през януари и февруари да излезе снещо като предложение и ако министърът е същият, да се търси "законодателно решение". Оказва се ,че наргилетата не са регламентирани в родното законодателство, вероятно защото са смятани за напълно безвредни. Сега може и да ги регламентират, което обаче едва ли ще намали употребата им и то от ученици и деца.

В самото здравно министерство има куп хора, отговарящи за общественото здраве, начело със заместник-министър. те би трябвало да са наясно с рисковете от пушенето на наргиле, а ако не са-значи не са си на мястото. Стана ясно и още нещо-че никой досега от това ведомство не е проверявал какво точно става, когато 10-11 годишни деца пушат наргилета на пъпа на София, на 10 метра от входа на самото Министерство.

Но това вече е минало. Сега ще има работна група и така нататък. Така че чиновниците ще си оправдаят заплатите, а децата ни ще продължат да пушат нещо, което не е регламентирано.

Георги Арександров
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 14224 |19.05.2017 Бонев отряза шефа на МВР: Още не е научил входа на министерството и започна да дава рецепти . 1| 16655 |03.04.2017 Фрогоко: Циркови конкурси в Министерство на отбраната? А след това? . 0| 4807 |11.10.2016 Социалното министерство обмисля край на дългите почивни дни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads