Понеделник, 22 Януари 2018, 04:44
Frognews
1| 8503 |15.06.2017

Вера Ахундова: Да излезем по улиците и да излеем гнева си срещу грабливата клика

.
Вера Ахундова Източник: БГНЕС
Книгата „Господари на моргата” е едно тъжно четиво и засилва усещането за безнадеждност и липса на перспектива за стотици пиляди, за всички български граждани. Но знанието никога не е правило знаещите щастливи... Това написа в отворено писмо до автора на книгата Огнян Стефанов Вера Ахундова, съпредседател на ”Ние, гражданите”.
Ето цялото писмо:

Искам още веднъж лично и в качеството си на съпредседател на НПО „Вие, Гражданите”, да те поздравя за смелостта и куража да напишеш книга за българското задкулисие, да кажеш истината за процеси, представяни от избраните от нас политици и от издържаните от нас, гражданите на България, държавни институции, прокуратура и съдилища по съвсем различен начин.

 

Благодаря ти от наше име за доблестта и човешкото достойнство не само да отстояваш истината, но и да даваш чрез медията си възможност на хиляди хора да бъде чут гласът им, да бъдат информирани за нещата от кухнята на политиката и задкулисието.

 

Книгата ти „Господари на моргата” е едно тъжно четиво и засилва усещането за безнадеждност и липса на перспектива за стотици пиляди, за всички български граждани. Но знанието никога не е правило знаещите щастливи...

И все пак, доколкото сме живи, трябва да продължим напред.

 

В тази връзка, според моето скромно мнение, има два възможни сценария, които да ни позволят да живеем с достойнство.

 

В най-мракобесния период на Брежневския режим в СССР – края на 70-те и началото на 80-те години моите естонски приятели, с които готвехме дисертациите си в институтите на Академията на науките на СССР, споделиха следното:

В Естония, една от насилствено присъединените към СССР прибалтийски републики с население от около 3 млн. души, гражданското общество  избрало емисари на естонските граждани и ги упълномощило да преговарят с две от на-слабо населените държави – Австралия и Канада, да приемат всяка от тях по около 1,5 млн. души, т.е. естонците, които не желаят да живеят в условията на комунистически терор, да напуснат доброволно страната си и да се заселят компактно в определени от Австралия и Канада области.

 

И досега не зная дали това е вярно, но приятелите ми твърдят, че да.

 

  1. Но ето, това е едно от възможните решения за България. Много скоро по брой на българското население ще достигнем приемливата за заселване в други държави цифра от около 3 млн. души. Да изберем емисарите си и да ги упълномощим да преговарят от наше име със същите две държави, в които огромни територии остават ненаселени!!!!
  2. Второто е свързано с това да престанем да обсъждаме, критикуваме, ругаем в къщи, с роднините и приятелите си, и всички заедно да излеем по улици и площади този натрупан гняв, омерзение срещу грабливата клика, която ни управлява, граби, унижава, дискриминира и безогледно обрича нас и децата ни на безвремие и безумно нещастен живот!

 

Това е. Други избори нямаме.

 

Вера Ахундова

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Депутатът Велков към колегата Биков: Който заплашва да ни удари тока, да не го клъвне смока 7| 7538 |19.01.2018 . Адв. Екимджиев за Фрог: ВСС гласува в полза на мафиотизираните триади около Цацаров 7| 5916 |18.01.2018 . Проф. Анна Кръстева пред Фрог: Аргументите на ГЕРБ срещу вота са смешни и неадекватни 2| 4499 |18.01.2018 . Фрогоко: Вижте как в Благоевград се усвояват 13 млн. лв. с рушене на здрави плочки 6| 10030 |17.01.2018

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах