Реклама / Ads
5| 11077 |17.12.2013 ЪNDERGROUND

Близък на убития Васил пред Фрог: Илияне, кой невинен ще лежи в затвора от страх?!

.
Източник: Булфото
Близък на семейството на Васил Александров – единият младеж убит пред столичната дискотека „Соло” –е възмутен от изявлението на предполагаемия убиец Илиян Тодоров в интернет, в което се изкарва политическа жертва. „Какво означава политически натиск? Майката Виолетка Александрова е детска учителка, бащата Наско Алксандров работи към една охранителна фирма. Познавам ги от много години и не съм виждал в тяхното обкръжение високопоставени политици, та да се говори за политически натиск”, коментира пред Фрог нюз Христо Дишев, приятел на почерненото семейство.
 

 

Той не приема изказването на Илиян Тодоров, осъден на доживотен затвор за убийството на Васил Александров и Кирил Въжаров и за опит да отнеме живота на трети човек, че друг е виновен за смъртта на младежите, но 5 години мълчал за това от страх. „Илиян казва: Аз бях малтретиран още от първия ден. Имаше опити за физическа саморазправа с мен. След като вече е произнесена окончателната присъда, която не подлежи на обжалване, той започна да говори, че не е човекът, който е направил тази беля и че знае кой е и може да го посочи. Защо не го посочи през тези години. Кой невинен човек ще лежи в Следствието, ще лежи в затвора просто така?! Изпитвал страх! Ала в затвора сигурно не е страшно?!, възмущава се Дишев. И с право! Нека припомним, че дрехата на Илиян бе изцапана с кръвта на Васил и на Кирил. „Изцапана, просто защото е бил на близо ли? Има и други, които са били наблизо, но техните дрехи са чисти. Имало е скайп разговори между Илиян и чужденците, на които им казва: Недейте да казвате какво се е случило?”, продължава разказа си Дишев.

 

Той е категоричен, че осъденият на доживотен затвор не е действал при самозащита, каквато версия опитаха да пробутат в съда неговите адвокати. Но за каква самозащита става дума, когато мъртвите момчета и раненият им приятел са наръгани в гръб като при нападение?! Кирил и Васил са с разкъсана аорта следствие на проникването на ножа на убиеца в гърбовете им. „Това много малко хора могат да направят, само ако не са специалисти”, обръща внимание Дишев.

 

Не ще и съмнение, че ножът е на Илиян Тодоров. Негови приятели са завели разследващите до мястото, откъдето е купен. От техния разказ става ясно, че хладното оръжие е професионално, с острие над 10 см. Безспорно е, че той го е дал на едно от момичетата в неговата компания да го скрие при влизане в дискотеката. И девойката му е измислила сигурен тайник – сложила го е в бикините си, за да не бъде открит от охранителите на заведението.

 

Дали ако е толкова чист и невинен Илиян Тодоров, при издирването му преди 5 години щеше да се изруси, да си инжектира ботокс в лицето и да изреже ноктите до месо, че да не му се вземе ДНК?

И понеже няма пръст в убийството на двете момчета, той реши да се скрие от страх, както ни внушава от записа си в интернет. „Изявлението беше подредено много правилно, нямаше излишни думи. Личи, че по него е работено дълго. Възможно е всички адвокати да са участвали в подготвянето му. И най-интересното е, че майката на Илиян говореше по същия начин пред БНТ като него, нищо, че не са се виждали от много време”, подчерта скърбящият приятел на семейството на Васил.

Покойният младеж му е много скъп и защото е кръстник на дъщеря му. „Наско се обади да съобщи за сина си. Вдигна дъщеря ми и той й каза: Ти вече нямаш кръстник”, все още отекват думите бащата на Васил в съзнанието му с пълна сила.

 

Дали обаче политически влиятелният баща на Илиян Венцислав Тодоров изпитва угризения на съвестта заради стореното от сина му? „Опитах няколко пъти да ни се срещнат погледите, но това не можа да се случи. Той гледаше в земята. Имаше  нещо човешко в него, което го притеснява”, опитва се да разгадае какво чувства родителят на осъдения за убийство.

 

Все още остава загадка къде е ножът от престъплението – главният издайник на истинския извършител на екзекуцията. Заради изчезването му Илиян е осъден по косвени доказателства, както ги определя съда. Непряко доказателство е записът на умъртвяването на двамата младежи. „Записът, който е предоставен на Наско и Вили, е чернобял, при положение че всичките камери на видиеонаблюдението са цветни. Това ме навежда на мисълта, че записът е манипулиран”, смята Дишев.

 

Докато родителите на мъртвите младежи тънат в скръб и мрак, Илиян Тодоров се бори със зъби и нокти за свободата си. И може да я намери в някоя далечна слънчева страна, в която българското правосъдие е безсилно. И сигурно така ще стане!

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 13555 |13.12.2013 Бащата на убития Васил пред Фрог: Родителите на Илиян продават имоти да му помагат . 9| 16354 |11.12.2013 Убиецът Илиян Тодоров изчезна, видели баща му с пушка . 5| 11887 |08.12.2013 Всяка шеста кола задигната от Хастара . 5| 10782 |06.12.2013 Макиавели боцна балона "Кинкалерия"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads