Реклама / Ads
0| 4362 |31.10.2022 ЪNDERGROUND

Криминалисти разкриха две телефонни измами

.
Криминалисти разкриха две телефонни измами, съобщиха от пресцентъра на МВР. До разплитането на първата телефонна измама, осъществена на 18 октомври, се стигнало, след като водач на такси от Севлиево доброволно предал в ОДМВР - Габрово сумата от 3800 лева, дадени му от негов колега от София.
 

Веднага била създадена организация за установяване на произхода на парите и самоличността на столичанина. В резултат на координирани действия на служители на ГД „Национална полиция“ и колегите им от СДВР е изяснено, че средствата са получени от телефонна измама спрямо възрастен мъж от София.

 

По данни на жертвата му били взети 5000 лева по схемата с обаждане от мними полицаи и последвал пореден разговор, в който жена, представила се за негова болна роднина, поискала пари за смяна на дограма. Средствата били предадени на таксиметров шофьор от София. При съвместните действия, реализирани от ГДНП, СДВР и ОДМВР – Габрово, е установена самоличността на таксиметровия водач. Той е открит в дома си на 20 октомври.

 

От него е иззет мобилен телефон и СИМ карта, с която е водил комуникацията с извършителите. 

 

Другата измама е осъществена на 20 октомври спрямо 93-годишна жена от Варна. Извършителите действали по схемата „освобождаване на колетна пратка“ и ѝ отнели 4800 лева. След сигнал веднага е създадена организация от служители на ГДНП  и е установен куриерът на парите - 58-годишен варненец.

 

Мъжът е задържан на изход на ГКПП Дунав мост - Русе при съвместни действия на ГДНП, ОДМВР - Русе и ОДМВР - Варна. У него е открита отнетата сума и телефон.
Работата и по двата случая продължава под надзора на районните прокуратури в София и Варна.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 7440 |04.07.2019 Разкриха две фабрики за нелегални цигари . 4| 9686 |06.08.2018 Телефонни измамници от Африка точат пари от българи . 0| 6672 |07.07.2015 Разкриха биячите полицаи от скандалното видео

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads