Реклама / Ads

5| 17797 |03.08.2016 ЪNDERGROUND

Митхат Метин пред Фрог: Ще търпим в ДПС такива като Методи Петков, докато съдът не каже

.
Митхат Метин
Разбира се, че ще търпим такива като общинския съветник от ДПС в Плевен Методи Петков, докато съдът не се произнесе. Това каза пред Фрог нюз депутатът от ДПС Митхат Метин по повод ареста на Петков за грабеж и средна телесна повреда. Разговорът с него бе скандален, затова го предаваме едно към едно. На вас оставяме изводите:
- Г-н Метин, обаждаме ви се Катя Илиева от Фрог нюз. Общинският съветник от ДПС в Плевен Методи Петков беше арестуван миналата седмица за грабеж и нанасяне на средна телесна повреда. Ще излезе ли ДПС с позиция относно криминалния случай?
- А коя сте вие?

- Катя Илиева от Фрог нюз.
 - Вие сте журналист, така ли?

- Да, точно така.
- И наблюдавате случая, така ли?

- Да, знам, че съдът наложил постоянна мярка „задържане” на Методи Петков. Предстои втората инстанция да се произнесе по мярката.
- Да, така е.

- ДПС ще вземе ли отношение по случая? Все пак става дума за общински съветник от тази партия.
- Разбира се, че ще изчакаме. Има презумпция за невиновност. Нека съдът да се произнесе. Той трябва да се произнесе с всичко, което ...знаете как. Наблюдавам Фрог нюз, те са обективни журналисти, но така, обективната журналистика изисква да се търсят различни страни. А миналата седмица написахте други неща.

- След като търсим вашата гледна точка, значи сме обективни. Ние само цитирахме прокуратурата, която излезе с официално съобщение по случая. Да не би да нямате доверие в държавното обвинение, г-н Метин?
- Чакайте малко, какво казаха от прокуратурата? Вие знаете, че в едно предварително следствие има две насрещни твърдения. Едното официално на прокуратурата. Но докато не бъде официализирано с решение и присъда, това означава само едно прокурорско твърдение. Дори повдигането на обвинителен акт... вие така произнесохте нещата, че вече край. И аз за това ви казвам, изчакайте, нека всички да видим какво е. В момента това, което вие правите, търсейки обективната истина, по този начин влияете на съда. Едно е да наблюдавате случая, друго е да вменявате.
 
- Но вие, депутатите твърдите че съдът не може да се влияе от външни фактори. Как така ние журналистите ще го направим?
- Да, но се изисква, особено от сериозни журналисти, да наблюдават случая на една ръка разстояние. А вие такива неща изписахте миналата седмица, че няма накъде.

- Кое от написаното не е вярно?
- Специалното отношение, примерно. Притесниха ме източниците ви от полицията. Вие се позовавате на тяхна информация.

- Питам ви кое от написаното не е вярно?
- Да, вие нямате право да споменавате източниците ви, но взехте ли информация от три независими източника, за да напишете „полицейски източници”, че примерно Митхат Метин е сложил чадър върху полицията.

- Такива твърдения, има за вас и то от представители на плевенската полиция. Това така ли е?
- Сега това, което правите, аз трябва да поискам официална статистика и справка, дали ДПС или аз съм назначил някого в полицията. Да направим питане до полицията и тогава ще се види, че Митхат Метин не е назначил никого. Но вашите източници така твърдят, което е много грозно от ваша страна.

- Нашата работа е да предаваме точно думите не само на депутатите в парламента, както правим, но и на обикновените хора, нали така, г-н Метин?
- Вие не ме познавате, вие не знаете моята работа, но от известно време пишете за мен.

- Вие назначавали ли сте полицаи или полицейски шефове в Плевен?
- Я ми кажете, като сте се произнесла, че съм назначил последния директор на полицията в Плевен...

- Защо само за последния говорите, може да са и няколко преди него!
- Вие се произнесохте и вашите източници точно това твърдят. Кой говори за мен? От полицията ли? Вие знаете ли как се назначава в МВР. Всъщност вие не сте ли бивш служител на полицията?

- Това няма нищо общо с темата, за която ви се обаждам. Вие откъде знаете за един журналист толкова много неща?
- Еми защото сте много информирана.

- Но в случая вие сам си противоречите. Първо казвате, че пишем непроверени неща, а после, че сме добре информирани.
- Казвам в кавички, че сте добре информирани.

- Вие познавате ли добре общинския съветник от ДПС Методи Петков?
- Сега ще ви кажа какво изявление ще дам официално за Фрог. И моля да бъда цитиран правилно. Възможно ли е, ако сте обективна медия?

- Слушам ви.
- Та, изявлението което давам за Фрог е: Независимо от източниците на Фрог, независимо от твърденията за които Фрог лобирате, за този казус ще изчакаме произнасянето на съда и то по начин със сила на присъдено нещо. Което означава съдебно решение. Което или е оправдателно или осъдително.

- Ще ви цитирам прокуратурата. Оттам заявиха, че Методи Петков е пребил човек, ограбил е от него 200 лв. и го е принуждавал да яде жива риба, като вид гавра. Да разбирам, че вие искате да оборите всичко това?
- Това е твърдение на потърпевшия.

- Вие предпочитате да  атакувате журналистите, но спестявате мнението си за прокуратурата.
- Ма това е дума на дума. Нека съдът да удари с чукчето и да каже.

- А дотогава ще търпите в ДПС човек, като Методи Петков, върху който тежат такива обвинения, така ли?
- Ма разбира се, че ще го търпим.

- И не ви притеснява, че Петков е замесен в много скандали?
- Няма значение скандал, нескандал, него миналата седмица го оправдаха от СГС.

- Как ще коментирате твърденията на полицаите, че в момента се оказва натиск върху свидетелите, за да може общинският съветник от ДПС да излезе чист от този случай?
- Сега, аз имам един въпрос, този разговор контролирате ли го?

- Разбира се, утре нищо чудно да се отметнете от думите си.
- Сега, много ви моля, дадох официално изявление за вас. Няма да коментирам този казус, защото нямам право да го коментирам като български гражданин.

- Вие представлявате гражданите на Плевен в НС, депутат от този регион. Не се ли опитвате да избягате от въпроси, свързани с ваш съпартиец, от ДПС и то общински съветник. Длъжен сте да отговорите. За това ви плащаме. 
- Няма да коментирам повече случая.

- Достоен ли е Методи Петков да бъде общински съветник от редиците на ДПС?
- Каквото каже съдът.

- Достоен ли е Методи Петков да бъде в редиците на ДПС и общински съветник?

Митхат Метин затвори телефона.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 0| 7432 |03.08.2016 Само във Фрог: Още петима полицаи с обвинения за трафик на бежанци . 2| 11550 |02.08.2016 П. Симеонов за Фрог: Възможен е хаос, ако Борисов се кандидатира за президент . 0| 6765 |02.08.2016 Само във Фрог: Бизнесът с имигрантите от Видин се мести към София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ