Реклама / Ads
7| 20390 |17.01.2019 ЪNDERGROUND

В МВР коментират: Хазартен бос натиска да се спре проверката срещу шефа на врачанската полиция

.
Янко Янколов, шеф на ОДМВР-Враца
Хазартен бос натиснал през политически фигури да се спре проверката срещу шефа на полицията във Враца Янко Янколов. Това се коментира в момента усилено в коридорите на МВР.
 

Припомняме ви, че вече няколко месеца „Инспектората“ нищи сигнал срещу Янколов за множество злоупотреби, свързани с ведомственото жилище и служебния автомобил. Случаят гръмна в медиите преди Коледа.

 

Според източниците ни служителите на „Инспектората“ констатирали, че сигналът, който е подаден от заместника на Янко Янколов- Николай Григоров, е напълно достоверен и става дума за 4 нарушения. Докладът стигнал до министъра Младен Маринов, след което той го препратил за стартиране на поредна, този път дисциплинарна проверка на „Човешки ресурси“ и звеното за стопанска дейност. Напоследък обаче нещата зациклили.


Междувременно на високо ниво в МВР се коментира, че политици, свързани пряко с голям хазартен бос, звънели по кабинетите с молба да се спре проверката. Дали Янколов знае за този факт, не е ясно. Лобистите стигнали и до някои медии, включително и врачански, като помолили да не се отразява скандала.


Източниците ни съобщиха, че докато тече проверката, Янко Янколов е платил консумативите за ползваните от него апартаменти във Враца и Видин, където също е бил директор на местната полиция. През декември пък е сключил договор за наем на жилището във Враца, както изисква законът.


Другият скандал с изразходваните средства в районното управление в Козлодуй продължава да е на дневен ред. Звеното е на подчинение на Янколов. Наскоро бе извършена проверка по сигнал за това, че 600 000 лева са изхарчени от местните ченгета под предлог, че става дума за извънреден труд. Според запознати това са много пари, още повече, че по договор АЕЦ „Козлодуй“ всеки месец дава на вътрешното ведомство 1, 8 млн. лв. за охрана.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 8829 |02.06.2018 Хазартен бос е убит в Слънчев бряг, ранена е жена . 0| 8335 |10.10.2016 Само във Фрог : Политици натискат скандален общински съветник от ДПС да излезе от ареста . 9| 13768 |16.05.2016 Само във Фрог: Подозират хазартен бос за първия атентат срещу Доган

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads