Реклама / Ads
6| 10743 |04.04.2019 ЪNDERGROUND

Наши и руски босове искат да вземат бизнеса на Миньо Стайков докато е в ареста

.
Миньо Стайков Източник: БГНЕС
Държат бизнесмена Миньо Стайков в ареста по поръчка. Той е болен, но въпреки това Специализирания съд отказва да го пусне. Целта била да бъде превзет бизнесът му. Това съобщи пред Фрог нюз източник, близък до разследването срещу собственика на винпром „Карнобат“.
 

Било е разпоредено един от знаковите играчи в производството на вина и силни алкохолни напитки да бъде отстранен. Разпореждането предвижда Стайков да не бъде пуснат и след изтичане на 8-месечния срок, предвиден от закона за краен при задържане.

 

Това били фигури от конкуренцията и с големи амбиции за превземане на територии в енергетиката. Според запознати същите хора стояли зад идеята да бъде закупена от чешките собственици ЧЕЗ.

 

Същите играчи били замесени и в бизнеса с производство на нелегални цигари и тяхното контрабандиране. Доскоро амбициите им се простирали предимно в черния пазар на бързооборотни акцизни стоки и хотелиерството, но след удара на прокуратурата срещу Стайков нараснали многократно. Те се хвалели с политически „чадър“ опънат над тях.

 

Незаконни действия на въпросния кръг били описани в доклад на британските служби от 2018 година. Докладът е предаден на нашите специализирани структури, но за него нито се говори, нито се знае дали въобще е разглеждан.

 

В същия сигнал се прави връзка и с приватизацията и последвалите съмнителни действия около обсебването на „Булгартабак“. Посочва се също и връзка с руската ВТБ банк. Руски кръгове имали интерес Миньо Стайков да бъде отстранен от пазара, а мястото му да се заеме от техни довереници. Появили се и „играчи“ от Грузия, които от години били използвани от руските служби за действия в страни извън Русия.

 

Български прокурори били натоварени със „задачата“ да открият на всяка цена нередности във винпром „Карнобат“ и да задържат Стайков и сина му. Именно чрез обвиненията срещу Стайко Стайков те се надяват да принудят бащата да се откаже „доброволно“ от бизнеса. Стайков е обвинен заедно с още седем души, че е член на престъпна група за контрабанда на цигари, пране на пари и укриване на данъци. Ръководител на групата бил бащата Миньо Стайков.
 
През декември 2018 г. стана ясно, че Стайков е с влошено здраве заради получен инсулт.

 

По същите причини била подложена на натиск и проверки Петя Славова, собственичката на винпром „Черноморско злато“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 14636 |21.02.2019 Само във Фрог: Шеф от СОБТ правил тайна среща с руски агенти . 6| 17419 |15.11.2016 Скандал! Българска следа в ареста на руския министър Улюкаев . 4| 26114 |13.09.2016 Снимки на наркобосове от бандата на Баретата и Таки разлепени в София . 44| 18477 |10.11.2015 Наши олигарси купили остров на Малдивите и банка в Аржентина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads