Реклама / Ads
13| 18948 |17.01.2022 ЪNDERGROUND

Нови документи разкриват нарушения в схемата за „Автомагистрали“

.
АМ ”Хемус”
Държавното дружество „Автомагистрали“ е действало изпреварващо и с военна организация по набирането на частни партньори непосредствено преди отпускането на първия милиард за магистрала „Хемус“, показват нови документи. Изборът на фирми се е движил по строго определен график и е приключил непосредствено преди да се наложи „Автомагистрали“ да доказва, че има капацитет да изгражда магистралата.
 

Такъв капацитет не е бил налице, което не е попречило на дружеството да прехвърли дейността на частни фирми и така да наруши ЗОП, пише "Сега".

 

Първият документ, свързан с набирането на фирми-контрагенти, е доклад на Десислава Христова – член на борда на директорите, за разширяване на дейността на дружеството чрез проучване на пазара и избор на потенциални партньори. Докладът е от 28 август 2018 г.

 

В него се обяснява как „Автомагистрали“ трябва да навлезе в строителството на първокласни пътища, но понеже няма достатъчно финанси и собствена техника, следва да проучи пазара и да сключи партньорства. Това общо изложение се припокрива със събитията, настъпили в последствие – внезапно решение на МС магистрала „Хемус“ да се строи от държавното дружество „Автомагистрали“ без конкурс, с директно прехвърляне на пари от АПИ по така наречената процедура на вътрешно възлагане.

 


.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 9000 |29.11.2021 Пред Европейския парламент: Рашков и Гешев с нови данни за ”Барселонагейт” и кюлчетата . 27| 24993 |22.09.2020 Само във Фрог: ДАНС твърди, че не вижда финансовите потоци в банките /документи/ . 1| 11894 |21.05.2020 Нови разкрития по случая с убийството на бизнесдамата Станка Марангозова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads