Реклама / Ads
5| 5964 |25.04.2018 ЪNDERGROUND

Обвиниха 10 в корупция от ДАИ в Благоевград, сред тях и съпругът на спецпрокурор

.
Източник: БГНЕС
Десет от арестуваните вчера инспектори от ”Автомобилна администрация” (ДАИ) в Благоевград са обвинени в корупция. Те ще останат в ареста за 72 часа, съобщи кореспондентът на БНР в региона.
 

Плик с 300 евро е стигал, за да си затворят очите инспекторите за нарушения в документите, които можели да се санкционират и с до 5000 лева.


Всичко е започнало по сигнал на представител на изнудвана фирма, а получаването на парите и разпределението им в края на деня измежду дежурните екипи е било документирано със специални разузнавателни средства. Най-високото ниво на задържаните е заместник-шеф на Регионалната структура на ДАИ в Благоевград. 


Сред задържаните е и съпругата на прокурор от Специализираната наказателна прокуратура. Това неохотно призна Иван Гешев. Тя е в отпуск от вчера. Няма данни да е знаела за бизнеса на мъжа си. По-общо Гешев и шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов коментираха честотата на акциите в ДАИ, като заявиха, че тук трябва да се намесят и други институции. Самият Спиридонов призна, че откакто ГДБОП пое тези разследвания, е имало четири акции в ДАИ и нито една от тях не е започнала по сигнал на инспекторатите в съответните регионални структури. Всичко е било по оперативна информация.


При акцията на Специализираната прокуратура и ГДБОП над 10 работещи в контролната транспортна институция бяха отведени с белезници в полицията.

Сред освободените е началникът на контролното звено Бойко Ханджийски, спряган за директор на областната структура, която близо две години няма постоянен ръководител.

До късно снощи са продължили процесуално-следствените действия на спецорганите по събиране на доказателства за дейността на организираната престъпна група в ДАИ, която е вземала подкупи от транспортни фирми, за да не издава актове за нарушения и наказателни постановления.


По непотвърдена информация екипи на ГДБОП са извършили проверки в две счетоводни къщи на територията на град Петрич, които обработвали документи на транспортни фирми, предимно гръцки.


По случая със задържаните служители на ДАИ-Благоевград са използвани специални разузнавателни средства, стана ясно от коментара на главния прокурор Сотир Цацаров пред журналисти в Европарламента.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 19657 |15.03.2018 Опасно! Кумецът на Цветанов слага ръка върху сектора по корупция в ДАНС-Хасково . 3| 8109 |07.03.2018 Обвиниха експерт от гаража на парламента за измама с 480 000 лева . 0| 12562 |27.06.2017 Скандал! Две посолства имат данни за корупция в ДАИ-Хасково . 3| 11932 |01.06.2017 Само във Фрог: Подсъдим за корупция шеф на ДАИ напира да изпитва шофьори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads