Реклама / Ads
12| 9182 |26.06.2014 ЪNDERGROUND

Прокуратурата се отказа да разследва брутално отвличане

.
Прокуратурите в Ловеч и Троян се отказаха да разследват брутално отвличане и да стигнат до извършителите. 25-годишната жертва Петко Кунев разпознал нападателите си и автомобила, с който е бил похитен на 22 срещу 23 февруари т. г. в Априлци. Въпреки това куп пропуски на местните ченгетата докарали делото до задънена улица, съобщиха за Фрог нюз родителите на пострадалия.
 

 Адът за Петко започнал около полунощ, когато един от охраната на дискотека „Маями” го викнал от сепарето и му казал да излезе навън да се види с някакви хора. За негова изненада там го чакали двама маскирани мъже с ръкавици, които започнали зверски да го налагат с ритници и юмруци. Насочили пистолет към слепоочието му и  казали, че ще умре.  Петко, който учи икономика в Свищов загубил съзнание от болка.

 

През това верме нападателите го натоварили в багажника на ауди и го подкарали в неизвестна посока. След около час колата спряла и маскираните измъкнали студента от баганика. От репликите, които нападателите си разменили Петко познал, че това са местният бизнесмен Живко и дясната му ръка Момчил, който обичайно използвал за наказателни акции .  Жертвата видял, че наоколо има блата и предположил, че ще го давят. Измъкнал се от ръцете на насилниците  и хукнал да бяга в непрогледния мрак през гората. От страх се изпуснал и усетил, че крачолите на панталоните са му мокри. Бил по къс ръкав, а студът бил непоносим. За да не успеят да го хванат, Петър изключил  телефона си.

 

В продължение на близо 5 часа бродил без посока напълно вкочанен.   На няколко пъти припадал и пак идвал в съзнание. На зазоряване проработил късметът му. Намерил път, излязъл и набрал смелост да се обади по телефона на приятеля си Николай. Когато го намерил на 20-на километра от града видял, че лицето ву е обезобразено. За това веднага го откарал в болницата. По пътя видял злополучното ауди паркирано пред къщата на Живко в кв. „Острец”. 

 

През това време родителителите на момчето подали сигнал в полицията. Ченгетата потърсили за разпит Петър едва на третия ден. „Останах силно озадачен, когато разбрах, че разпитите на посочените от сина ми лица за извършители са били разпитани от полицай Меинко Стоянов, който им е личен приятел. Отказаха да разпитат сервитьорите, както и приятелката на Николай, която също е видяла аудито пред дома на Живко. Ченгетата се заеха няколко дни след инцидента, когато снегът и дъждът бяха отмили всички следи”, ожали се пред Фрогнюз бащата на пострадалото момче Пламен Кунев. Така материалите от окръжната прокуратура в Ловеч били върнати на държавното обвинение в Троян, с препоръка да си свършат работата както трябва. 

 

 

Миналата седмица оттам предпочели да го прекратят с оправданието, че липсват доказателства. „Синът ми замина за Англия и повече не желая да идва тук, където няма правосъдие. На мен не ми остава нищо друго освен да се боря със системата, колкото и корумпирана да е тя. Обезобразиха детето ми, чувствам се слаб и смачкан повече от всякога”, изплака Пламен. По думите му побоят и отвличането било заради няколко думи, които Петко си разменил с жената на Живко по фейсбук. Тази седмица родителите на момчето са пратили писма до шефа на МВР Цветлин Йовчев и главният прокурор  Сотир Цацаров, надявайки се, че ще им помогнат.  

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 11028 |25.06.2014 Прокуратурата е знаела, че операцията "убийци на Пеевски" е скалъпена . 5| 8220 |16.06.2014 Прокуратурата пак иска задържане на килърите на Пеевски . 17| 8673 |05.03.2014 Прокуратурата внесе втори обвинителен акт срещу Бисер Миланов - Петното . 26| 8842 |11.02.2014 Йордан Цонев: Танов ще стане герой на прокуратурата заради Мишо Бирата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads