Реклама / Ads
0| 33388 |27.07.2022 ЪNDERGROUND

Ружа Игнатова е в Гърция? Проведоха операция по залавянето й

.
В Гърция се е провела операция за арестуването на издирваната от ФБР, Европол и Интерпол българка Ружа Игнатова. Криптокралицата, свързана със схемата OneCoin се издирва в цял свят и влезе в списъка с най-апетитните престъпници за ФБР.
 

Ружа Игнатова, известна още като "Кралицата на криптовалутите", се качва на полет от София за Атина през 2017 година и изчезва безследно, припомнят от гръцкото издание "Катимерини".

 

Информацията за акцията “Катимерини” получило откато се “отлично информирани източници от гръцката полиция”.

 

Според неназовани гръцки полицейски служители, Гърция можело да се окаже "крайъгълен камък" за решаването на случая с изчезналата Ружа Игнатова, която се определя в световен мащаб като "жена беглец номер 1". Твърди се, че преди дни имало оперативна информация от Гърция и чужбина, че Игнатова е в южната ни съседка и провежда срещи с определени хора. След продължително издирване обаче информацията не се е потвърдила, съобщава още "Катимерини”.

 

Ружа Игнатова изненадващо напуска България с нискотарифен полет за Атина на 25 октомври 2017 г. Смята се, че някой у нас е предупредил криптокралицата да духне навреме. 

 

Специализираната прокуратура, ръководена тогава от Иван Гешев, е била не само информирана, но е търсено съдействие от нейна страна, за да се открият още факти за незаконната дейност на Игнатова. И досега Гешев мълчи, защо след като е получил от Германия известие за престъпленията на Ружа, не е организирал нейното задържане в продължение на месеци. 

 

Стана ясно още, че няколко чужди служби и финансови институции готвят общ списък на придобитите и укривани имоти от криптокралицата Ружа Игнатова, сред които и придобитите жилища и офиси на криптокралицата у нас. Преди да духне, Игнатова успява да прехвърли недвижимите си имоти на известния финансов експерт Емил Хърсев, който не отрича, но отказва да даде подробности. 

 

Според запознати има връзка между прехвърлените имоти на Ружа Игнатова и тези на Петьо Еврото и жена му Любена Петрова, станали известни в скандала “Осемте джуджета”. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 16065 |11.07.2022 Чужди служби ровят имоти на аферистката Ружа Игнатова, включително в България . 0| 15869 |04.07.2022 Прокуратурата и властта ли предупредиха криптокралицата Ружа да духне навреме от България? . 4| 10910 |24.05.2019 Издирваният край Костенец Зайков духнал за Гърция?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads