Реклама / Ads
0| 9332 |15.04.2016 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: От 300 до 1000 лв. взимат ченгета, за да си затварят очите за дрогата в София

.
Акцията на столичната полиция в дискотека „Плаза” в Студентски град преди седмица преразпределя наркобизнеса в София, категорични са експерти пред Фрогнюз. След удара по заведението на фолкпевеца Константин мнозина се питат дали това не е поръчка от конкуренти.
 
Според осведомени точно това става, защото „Плаза” е на мушката за втори път в рамките на месец. Твърди се, че ударът идва по заръка на собственици на съседна дискотека, познати като кръга „Котараците”. Проблемът е, че заведението на Константин, или на тези които стоят зад него, им е трън в очите, защото привлича много по-голяма клиентела от тяхното, което пък привлича като мухи на мед наркодилърите.
Както  в „Плаза”, така и в други дискотеки в Студентски град има т.нар. ВИП стаи за секс и дрогиране на платежоспособни клиенти, твърдят запознати.
Полицията обаче не атакува тях, а само тази на Константин. Друга важна подробност е тази, че акцията на отдел „Наркотици” на СДВР и групата „Кобра”,  не са участвали служители на Седмо РПУ, което отговаря за Студентски град.
Причината е ясна- наркодилърите плащат „такса спокойствие” на полицията. Познавачи на подземния свят твърят, че таксата е от 300 до 1000 лв. на месец по веригата от патрулни полицаи до началници.

Затова и напливът на желаещи ченгета да работят там е много голям. Запознати твърдят, че времената на сегашните началници на районното са преброени и те ще бъдат заменени от подходящи кадри на главния секретар Георги Костов.
Дрогата пласирана в Студентски град се държи в депа в два столични квартала-„Дружба” и „Дървеница”. Дилърите носят в себе си малки дози, като в бизнеса участват освен охранителите на заведенията, сервитьорки и разбира се управителите на клубовете.
Без тяхно знание в заведенията не може да влезе и грам дрога.
Монополът за разпространение на кокаин в столицата се държи от групировката зад бившия висаджия Христофорос Аманатидис-Таки, сочат данните на полицията.
Това важи с пълна сила и в Студентски град, където са най-големите обороти от продажбите на дрога в цяла София. Там се разпорежда мъж с прозвището Италианеца, започнал кариерата си като охранител на дискотека в „Люлин”. Негова дясна ръка е друг човек на Таки с прякора Ланеца.

Освен във ВИП стаи, дрогата се доставя в тоалетните или пък сервитьорките я пускат до масата на клиента, казват редови посетители на оборотните дискотеки в Студентски град.
Това се прави заради видеонаблюдението в самото заведение.
Масовата дрога за обикновените клиенти-амфетамините се доставят от района на Сливен и Ямбол, като любопитното е, че чистотата на дрогата е 94%.
За разлика от кокаина при амфетамините няма монопол и доставчиците са различни за различните дискотеки.

Моделът Студентски град не е изключение, а правило в наркобизнеса в столицата.
Само на 500 метра от Трето РПУ се въртят сериозни обороти от продажбата на хероин и амфетамини от циганската махала на ул. „Татарли”. Сборен пункт на наркоманите е Дворецът на децата на бул. „Константин Величков”. Дрогата там е с ниска чистота и всеки ден могат да бъдат видяни наркомани да се търкалят със спринцовки в ръце край Двореца на децата или по съседните улици след като са си инжектирали поредната доза.
Циганската махала е под контрола на Киро Японеца, който държи „Факултета”и Суходол, сочат полицейските данни.

Пак в района на Трето РПУ е градинката на църквата „Свети Никола” на ул. „Опълченска”, препълнена денонощно с наркомани. Наркотиците се продават свободно в градинката„ В близост са две училища 18-то и 134-то. Това обаче не прави впечатление нито на полицията, нито на общината.
Както и в Студентски град дилърите плащат „такса спокойствие” на Трето РПУ.
На километър по-нагоре пред столичното 30-то училище се въртят едни от най-големите обороти от продажбата на наркотици в столицата. В близост е МОЛ-София и това прави районът около него приватизирана зона за наркодилърите.
Те зареждат дозите си в градинката пред блок. 7 в Зона Б-5 пред очите на ужасени родители и децата им, които играят там. Районът е под контрола на хората на Таки. Именно пред 30-то училище на 29 ноември 2007 г. бе прострелян наркобоса Матрин Лудия пред очите на учениците. Лудия получи шест куршума, но оцеля в „Пирогов”. За убийството му бе разследван Валентин Янев-Бореца, но делото бе прекратено.

В другия голям цигански квартал „Христо Ботев” наркопласьорите работят за боса Сако. Преди две седмици Сако, който се смята за приближен на Маргините, бе осъден на 7 години затвор като тартор на въоръжена наркобанда от девет души Специализирания наказателен съд.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7792 |14.04.2016 Само във Фрог: ДПС прави сечено на Борисов с протеста на превозвачите . 0| 5610 |05.04.2016 Само във Фрог: Потърпевши от неоснователните арести се жалват в Европа . 0| 10907 |31.03.2016 Само във Фрог: В ДАИ се продават шофьорски книжки на ислямисти, сигналът стигнал до ЕК . 0| 9466 |30.03.2016 Само във Фрог! 200 бона открити в дома на шефа на ДАИ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads