Реклама / Ads
6| 12889 |04.04.2018 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Беглецът Пелов пребил полицаи и взел патрулката им, докато го издирвали за убийството на сарафа

.
Владимир Пелов
Опасният беглец от затвора Владимир Пелов е пребил полицаи и е взел патрулката им, докато от МВР го издирвали под дърво и камък за убийството на валутен касиер от Пловдив. Това разказаха пред Фрог нюз ченгета.
 

Припомняме ви, че Пелов бе осъден на 20-години затвор за убийството на пловдивския сараф Ганчо Караиванов. Мъжът бил разстрелян във входа на жилището му в квартал "Тракия" на 16 май 1997 г. пред съпругата му Мариана. Според обвинението Пелов ударил няколко пъти по главата Караиванов с метална тръба, увита във вестник.

 

Интересна подробност е, че полицията преследва Пелов в продължение на две години. „Рутинните мерки, които се прилагат за издирването на опасен престъпник, не дадоха никакъв резултат. Разбрахме, че си имаме работа с много хитър и интелигентен човек”, разказа пред Фрог полицай, който лично е участвал в залавянето на бандита. Полицейски патрул от Правец го засича случайно на една автобусна спирка. Двете ченгета веднага го познали и слезли от колата с намерението да го закопчаят. В този момент Пелов извадил оръжие, ударил ги, хвърлил ги в близката канавка, качил се на полицейската кола и отпрашил. Малко по-късно возилото било открито зарязано. От престъпникът нямало и следа.

 

„ Решихме да действаме при много конфиденциални условия. Направихме спецгрупа само от няколко оперативни работници с добро име и опит в полицейската работа. За резултатите информирахме само един човек от ръководството. Решихме да проследим и хората, за които уж знаехме, че не контактуват с Владимир Пелов. Използвани бяха всички законни способи-подслушване и проследяване. Установихме, че Владимир се движи само с градския транспорт. Около 20 дни усилена работа ни костваше да го задържим. Пътуваше в автобус за София, когато изненадващо го атакувахме. Той не вярваше на очите си, че сме успели да стигнем до него. Щом го закарахме в ареста, на всички ни се въртеше една мисъл в главата: Този човек ще избяга”, допълни източникът ни.

 

Припомняме ви, че за убийството на сарафа Владимир Пелов излежа 12 години. Беше предсрочно освободен. Остатакът от 8 години му бе "опростен", тъй като престъпникът, според затворническите власти,  показал пълна промяна. Освен това заявил желание да се развива интелектуално, като се запише  да следва "Екология".

 

Негови близки разкриха пред Фрог нюз, че Пелов и много издържлив психически. Имало период, в който докато се укривал от властите, живеел в един подземен канал в Ботевград. "Не го притесняваше нито мръсотията, нито плъховете", споделиха те.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 19366 |29.03.2018 Първо във Фрог: Заподозрян за убийството на данъчния Иво Стаменов изчезна безследно като Мето Илиенски . 13| 17416 |26.03.2018 Експерти пред Фрог: Убийството на Петър Христов и данъчния ще излязат, но при друго управление . 2| 10118 |18.03.2018 Само във Фрог: „Килърът“ Георги Вълев съди затвора, иска по 50 лв. на ден за липса на свеж въздух . 10| 23006 |17.03.2018 Само във Фрог: 14 полицейски структури прикрили сигнали за тежки престъпления. Вижте кои са!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads