Реклама / Ads
14| 17996 |06.09.2018 ЪNDERGROUND

Издигат човек на Св. Лазаров в МВР, участвал в удара срещу КТБ; заплашват да не се пише

.
Светлозар Лазаров
Едно от най-приближените лица на бившия главсек на МВР и настоящ атакист Светлозар Лазаров пак се издигна в МВР. Става дума за Мирослав Рашков. От няколко дни той оглавява икономическа полиция в ОДМВР-София. Това съобщиха за Фрог нюз източници от МВР.
 

Кариерата на Рашков бележи спадове и върхове. Стремглаво тръгва нагоре през 2013 г, когато главен секретар на МВР  е именно Светлозар Лазаров. Забележете, че тогава от началник група в РУП  в Горна Оряховица , откъдето е родом Лазаров, той става директно шеф на специално създадения отдел към ГДКП  за борба с престъпленията във финансовата  и кредитната система. Именно този отдел, съвместно със СГП  организира заграждането на 20 адреса с жандармерия и полиция по време на атаката срещу КТБ.

 

Веднага след това Рашков оглави Икономическа полиция в Главната дирекция. Т. е под негово командване са били всички звена в страната, ангажирани с разкриване на икономически престъпления. Източници на Фрог разкриват, че въпросното звено се е използвало като бухалка срещу неудобните бизнесмени на модела КОЙ. Преди около година, обаче, неясно по какви причини Мирослав Рашков бе махнат от високия пост и пратен „трета глуха“ в шесто районно в столицата. През този период многократно е засичан да се среща със Светлозар Лазаров в Горна Оряховица, откъдето са и двамата.

 

Поредното издигане на полицая се свързва именно с това приятелство. Полицаи споделят, че Светлозар Лазаров продължава да кадрува в МВР и не само, но този път от позицията си на координатор на „Атака“. Името на Лазаров се свързва с трагичната акция в Лясковец при която загина командосът Емил Шарков, а други четири барети бяха ранени. Той успя да се измъкне чист от ситуацията. Докато Мирослав Рашков оглавяваше "икономиката" в ГДНП, негов колега настоя за среща с екипа на Фрог, за да ни "посъветва", че "не е здравословно" да пишем за Рашков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 11954 |07.03.2018 Медици сигнализират: Говори се, че човек на Москов искал по 5 бона такса спокойствие от болнични шефове . 5| 15294 |14.09.2017 Само във Фрог: Човек на Писанчев и кръга КОЙ оглави бюрото за защита на свидетелите . 9| 19921 |22.04.2017 С. Дончев: Първанов чрез Путин се опита да сложи свой човек в борда на ”Овъргаз”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads