Реклама / Ads
0| 14606 |24.03.2016 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Изчезнал плевенски бизнесмен имал среща с бивш министър, преди да потъне в дън земя

.
Йоско Исаев и до сега продължава да е в неизвестност
Изчезналият плевенски бизнесмен и хлебопроизводител Йоско Исаев планирал сеща с бившия земеделски министър от кабинета на „Костов” Венцислав Върбанов. Ден преди това, обаче той дошъл в София и потънал в дън земя. Това твърди в писмо до прокуратурата съпругата на предприемача Албена Исаева. Историята около семейството и бизнеса се оказа изключително сложна и заплетена.
 
Плевенският бизнесмен изчезна безследно на 10 септември миналата година. МВР официално разследва няколко версии във връзка с изчезването му, сред които и отвличане. Основна обаче, според запознати, е версията свързана със съдружника му Робърт Трейн. Той е последният, който го е видял, преди да изчезне безследно. Месец и половина след изчезването на Исаев, Трейн упълномощава адвоката Иван Филипов Иванов да го представлява пред властите, защото трайно заживява в Германия. Поведението му оставя в обществото впечатление, че той се укрива от разследващите.
Албена Исаева твърди, че на 11 септември 2015 година, денят след изчезването мъжа й, по телефона се обадила Таня Даут.

Тя е съпруга на Шумав Даут, собственик на „Евелин Комерс“ ООД. Таня притеснено я питала какво се случва със съпруга й. От разговора Албена разбрала, че на 9 септември семейство Даут са си уговорили бизнес среща за 11 септември. Разговорът бил свързан с доставка на хлебни изделия. Пред семейство Даут, Исаев е обяснил, че на 10 септември 2015 година, ден четвъртък, му предстояла среща в София с някой си Венци Върбанов. Исаева предполага, че съпругът й е имал среща с бившия земеделски министър от кабинета „Костов“. Той е сочен за близък до крупния земевладелец Светлозар Дичевски. Според запознати, с помощта на Върбанов, фирма на Дичевски придобила „Зърнени храни 98“ Плевен АД.
Исаева алармира още, че от действащ служител на плевенското второ районно полицейско управление е разбрала как директорът на ОД МВР Плевен, в онзи момент Венцислав Катинов, не е предприел нужните действия в първите четири дни след изчезването на съпруга й. Работата започнала след изземване на случая от СГП. В понеделник 14 септември м. г. , на работно съвещание Катинов забранил на служителите да информират когото и да е по случая освен самият него. Директорът е втори братовчед на адвокат Иван Филипов Иванов.

Последният от декември 2008 г. до изчезването на Исаев е процесуален представител на бизнесмена, семейството му и на фирмите, в които те участват. До началото на март синът на Иван Филипов Петков – Диан е съдружник на Йоско Исаев и на съпругата на директора на плевенския клон на ПИБ Цветомир Петков. Съвместното им дружеството се казва „Еко терм Продукшън” и е специализирано в производство на брикети. Албена твърди, че докато с адвоката са били в добри отношения, тя лично е чувала от него, че получавал информация от братовчед си Катинов.

Именно адвокат Иванов е човекът, който в последните седмици атакува семейство Исаеви. В ранните часове на 14 март 2016 година в завода на „Плевенски хляб“ нахлуват около 30 „здрави момчета“ организирани именно от него. Там той се явява в качеството си на пълномощник на Робърт Трейн. С тях в хлебозавода влизат и двама столични адвокати, представляващи панамската офшорка „Ka Line”. В групата има и двама частни съдебни изпълнители. Всички те изпълняват пристъпване към опис и предаване на вещи по особен залог, вписан от съдружникът на Исаев – Робърт Трейн на 10 февруари 2016 г. Взискател е панамската офшорка „Ka Line”. Адвокат Филипов твърди, че лично е присъствал при предаване на сумата от 600 000лв. от панамския холдинг на Йоско Исаев през есента на 2009 г. През последните няколко седмици „Ka Line” цедира вземането си на Веселин Юлианов Попов. Той е криминално проявен с 106 висящи заявителки материала. Към момента Попов, на който адвокат Иванов е признал на 22 февруари 2016 г. вземане в размер на 500 000 лв., с което е престъпено към изпълнение по реда на ЗОЗ, чрез депозитар Мая Георгиева, е неоткриваем. Депозитарят Георгиева също липсва на посочените адреси за кореспонденция. И двамата обаче продължават да изпълняват следващи действия по реда на ЗОЗ. От своя страна Веселин Юлианов Попов пък е цедирал вземането по особен залог обратно към „Ка Line”.

В предходен материал ви разказахме, че пълномощното на адвоката Иванов е заверено от Любомир Петков в консулската ни служба във Франкфурт на 24 ноември м. г. Любомир Петков е ексдепутат от БСП, избран от Плевен. Сочен е за дясна ръка на Румен Петков, докато той е при социалистите. След като е упълномощен, адв. Филипов се опита да спре дейността на хлебозавода на изчезналия Исаев чрез искове за несъстоятелност. По случайност едно от ЧСИ-та, които нахлуват с адвокат Иванов - Петьо Петков се оказва брат на Любомир Петков- консулът вписал пълномощното на Трейн.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 16007 |23.03.2016 Само във Фрог: Следователи печелят луди пари от хазарт и продажба на имоти . 13| 16027 |20.03.2016 Т. Дончева: Пеевски излезе от "Булгартабак" само визуално . 5| 10141 |16.03.2016 Само във Фрог: Сумиста от „Килърите” пробва да съди зам.-главния прокурор . 31| 26115 |14.03.2016 Разследване на Фрог: 30 здравеняци окупираха завод „Плевенски хляб“, собственикът му изчезна безследно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads