Реклама / Ads
2| 16615 |09.08.2016 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Кланът на Ицо Папата върти бизнеса с нелегалните имигранти

.
Хрсто Върбанов-Папата
Кланът на ромския бос Христо Върбанов-Ицо Папата от Костинброд върти бизнеса с нелегалните имигранти и прекарването на чужденците от Турция през България към Сърбия, научи Фрогнюз от разследващи. Върбанов е в Централния софийски затвор, където излежава шестгодишна присъда за изнудване на бившия шеф на Гражданска защита Никола Николов. Срещу него тече и друго дело в спецсъда като ръководител на организирана престъпна група за рекет.
 
Това не пречи обаче бизнесът с имигрантите да е поет от родата му. През май полицията задържа сина на Папата -34-годишният Любомир Василев за трафик на хора. Разследването срещу него се води от спецпрокуратуратаименно заради бизнеса с имигранти, научи Фрог нюз. според съседи на Любомир Василев, той няма нито ден трудов стаж, но това не пречи  да кара последен модел автомобил „Ауди R8Спайдър”-кабриолет на стойност 250 000 лв. Моделът е поръчков.

Каква е схемата за трафика на имигрантите към София и после към Сърбия, в която водеща роля има кланът Върбанови ? Имигрантите се прекарват през българо-турската граница от каналджии след което с бусове или камиони се поемат от циганската мафия. Първо ги закарват или Столипиново в Пловдив или в прочутата с поклонниците на ИДИЛ ромскамахала в Пазарджик. Оттам групите с бежанци попадат в ръцете на хората на Папата. 
Други цигански кланове от Лом и Видин също прекарваха имигранти, наричани в района „талибани”, но след като лъснаха на светло след трагедията в Австрия със задушените в наш камион 71 мигранти, бизнесът им западна, твърдят източници ни.

В момента основната дейност по нелегалния трафик на потока имигранти се извършва от клана Върбанови. Те осигуряват извеждането на хората край Сливница и Трънско. Това остана единственото трасе от българо-сръбската граница, където все още се прекарват нелегални имигранти след като Сърбия изпрати армията на нашата граница. Както Фрог писа това блокира бизнеса с бежанците във Видинско.

По неофициални данни всеки имигрант плаща между 2500 и 3000 евро да бъде изведен от лагера край сирийската граница и закаран до българската или гръцката бразда. След това допълнително се плаща на нашите цигани по 700-800 евро на човек, за да бъдат преведени през България в Сърбия. Циганите обаче нямат особено доверие на парите в България и техните сделки се разплащат със злато. По данни на нашите служби това е основното средство за заплащане от турски и гръцки трафиканти с българските цигани.

Според неофициална информация от трафика на хора през България кланът Върбанови е натрупал богатство от над 400кг.злато.  Златото е непроследимо, не се внася в банки. За да прикрият богатствата си циганските барони от Костинброд имат строителни фирми, с които легализират бизнеса си, твърдят разследващи.

Бизнесът обаче няма как да просперира без „полицейскичадър”, който да покрива потока от мигранти към сръбската граница. Миналата седмица дирекция  "Вътрешна сигурност" в МВР разби голяма група корумпирани ченгета от „Магистрална полиция” към СДВР, ескортирали безпроблемното преминаване на бежанците по пътя към Калотина. Трима от тях са постоянно в ареста, друг е получил обвинение за участие в организирана престъпна група за взимане на подкупи от трафик на имигранти. До края на месеца се очаква обвинения да получат още петима полицаи.
В апартаментите на заловените ченгета са открити хилядиевра, злато, пушки за по 40 000 лв, а единият полицай карал скъп „Мерцедес”, който не можел да си позволи със заплата от 1000 лв.
Както Фрог писа ДАНС разследва кой е плащал на корумпираните ченгета да си затварят очите за имигрантите. Според неофициална информация това е именно кланът Върбанови.

Стефан Ташев
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 22467 |09.08.2016 Само във Фрог: Пеевски заложил „Техномаркет” в турска банка . 1| 7443 |09.08.2016 Първо във Фрог: Д21 на Дончева бие шута на БСП, оттегля се от разговори . 0| 6995 |05.08.2016 Само във Фрог: Още 4-ма в ареста за побоя, свързан с общинския съветник от ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads