Реклама / Ads
5| 8893 |03.07.2018 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: В криминална полиция подслушват неудобните с изнесени ”акаунти”

.
Криминална полиция се използва активно за нерегламентирано подслушване на неудобни на статуквото хора-бизнесмени, политици, журналисти. Това съобщиха за Фрог нюз източници от службите за сигурност. Те уточниха, че в някои звена по страната се правят изнесени работни места на ДАТО или казано на жаргон- „акаунти”.
 

„Именно през тях се прави в момента поголовно следене на разговорите. За да не остане следа се прилага класическата схема, че даден номер се подслушва, уж с цел да се установи кой точно е насреща. В същото време отлично да се знае кой ползва телефона”, признаха ченгета. На „акаунтите” се слагат винаги доверени хора. Някои от тях записват важното на ръка и бързо го предават на началниците. Други пък правят дублиращи записи на чутото. Казват, че след това записите се предоставят директно на поръчителите на подслушването, които най-често са от политическите и бизнес среди. „Материалът” служи да се разберат проблемите на опонентите, неговите контакти и планове и т. н. Най-често се използва за шантаж и изнудване.

 

Преди година шефът на Бюрото за контрол на СРС Бойко Рашков алармира, че в осем от десет случая, службите лъжат Бюрото дали са подслушвали гражданите незаконно. Освен това Рашков уточни, че при прилагането на специални разузнавателни средства има стотици нарушения и, въпреки че прокуратурата е била сезирана за тях, не е последвала никаква реакция. Управляващите, разбира се останаха със запушени уши за казанато от Рашков.


По идентичен начин се използват услугите и на икономическа полиция. Силите се впрягат за проверки на неудобните лица с цел да бъдат притиснати. „Полицаите от тези звена приличат на бизнесмени. Ходят по разни фирми, заплашват, дават оферта за такса „спокойствие” и прибират парсата. Цените толкова са се вдигнали на услугите им, че вече не ходят с калкулатори, а с микропроцесори”, шегуват се ченгетата. И допълват: „Който няма политически чадър и реши да им се опъне, горко съжалява. Срещу него се впряга цялата държавна машина. Накрая или му взимат бизнеса, или го принуждават да си плаща. За това в икономическа има най-голям наплив на служители”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 14484 |28.06.2018 Само във Фрог: Пореден взрив сред баретите, тайно оставиха шефа им Гайков за още една година . 10| 19937 |20.06.2018 Само във Фрог: Закриват цял сектор в МВР заради лична война между началници . 4| 14868 |15.06.2018 Само във Фрог: Два телефона издали тесните контакти на Марио Панчев с полицаи и магистрати . 10| 25240 |13.06.2018 Само във Фрог: Марио Панчев в комбина с полицаи и магистрати, взимал по 50 бона от обвиняеми, за да ги „оправя”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads