Реклама / Ads
10| 31009 |20.10.2021 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Напрежение зрее в Националната полиция заради „герой“ от трагичната акция в Лясковец

.
Атанас Илков, Емил Шарков, Пламен Узунов
Напрежение зрее в Главна дирекция „Национална полиция“ заради „герой“ от трагичната акзия в Лясковец, при която загина командосът Емил Шарков. Това съобщиха за Фрог нюз ченгета от тази структура.
 

Става дума за Атанас Илков, който наскоро бе върнат на висок пост в системата, заемайки позицията на зам.-директор на ГДНП.  Според източниците ни оперативната работа се блокирала поради ред причини. Първата е, че болшинството от полицаите не искали да признаят Илков за свой началник заради горчивия спомен за Лясковец.

 

Припомняме ви, че Илков бе ръководител на акцията през 2014 г. в провинциалния град, а малко по-късно бе уволнен от МВР. Сред състава се коментира и факта, че Илков е човек на т. нар. „Библиотекарски кръг“, което поражда още по-голямо недоверие към него.

 

Твърди се, че откакто Илков поел контола над полицията, оперативните разработки намаляли в пъти. Говори се, че по идея на Атанас Илков, спрямо отделни структури били предприети трансформации, което пък директно рефлектирало върху мотивацията на работещите. "Когато започнат да имитират някаква дейност, правят промени", уточниха те и напомниха, че за последните 10 години са извършени няколко десетки структурни промени и нито една не е дала резултат.

 

Казват, че новият началник се обградил от няколко ченгета, които също нямали уважението на състава. Така полицаите се разделили на „за“ и „против“, като преобладавали вторите.

 

Полицаите споделят, че стискат зъби с надежда положението да се промени след изборите. Неофициално се твърди, че ракетоносител на Илков бил съветникът на президента - Пламен Узунов. Той се сочи от блюстителите на реда да „сивия кардинал“ в МВР.  Припомняме ви, че майката на убития Шарков – Ваня Рипчева осъди България в Европейския съд по правата на човека.   

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 20304 |18.10.2021 Само във Фрог: Лежал в затвора за побой и гавра, е в листите на ДПС в Плевен. Синът му също . 3| 16374 |04.08.2021 Само във Фрог: Инсценировка ли е стрелбата срещу човека на Къро? . 5| 13713 |24.06.2021 Само във Фрог: Камиони с български цигари минавали за Турция на „вдигната бариера“. Делата са спрени от прокуратурата . 26| 14725 |18.05.2021 Само във Фрог: ББР „Микрофинансиране“ дали необезпечени кредити при ниски лихви на големи столични дискотеки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads