Реклама / Ads
2| 11179 |04.06.2018 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Проверяват дали Къци Маймуната е свързан със задържаните 200 кг. хероин

.
Къци Маймуната
Нашите и чужди служби проверяват дали Къци Маймуната е свързан по някакъв начин със задържаната наскоро пратка от 200 кг. хероин на ГКПП „Капитан Андреево”. Това съобщиха за Фрог нюз източници от МВР.
 

Припомняме ви, че дрогата, на стойност 12 млн. лв. беше открита от специално обучено куче. Камионът, шофиран от 61-годишен турчин, превозвал керамично лепила теракол от Турция за Белгия и Холандия. Според източниците ни още преди повече от 10 години името на Маймуната попада в оперативните разработки на отдел „Борба с наркотрафика” в ГДБОП. Поради това медийни публикации го нарекоха „влиятелен наркобос”. Твърди се, че след залавянето на пратката с хероин, Къци Маймуната станал изключително изнервен. Тепърва обаче ще стане ясно дали съмненията на ченгетата са верни.

 

Името на Маймуната се свързва и с множество други крими скандали в Хасково, откъдето е той.   Един от тях е жестокият  конфликт между Кръстю и Борян Харалампиев – Боби Митничаря през 2016 г, за който ни информираха от спецслужбите.  „Последният напусна града „по терлици“, заради натиск от страна на Кръстев”, разказа спецполицай. Той заминал за Германия.  Според запознати, основните хипотези за конфликта между Кръстев и Харалампиев е подозрението на първия, че Митничаря е станал защитен свидетел срещу него.

 

Твърди се, че отношенията между Митничаря и Маймуната се обтегнали, когато служители на ДАНС заловили в ТИР 106 кг хероин на ГКПП-Капитан Андреево. Това се случи през лятото на 2014 година. Тогава от родното ФБР заявиха, че дрога е пренасяна от трансгранична престъпна група, изградила канал за трафик на големи количества наркотици през Турция към страни от Западна Европа. Разследването в ДАНС се води от служители на закритата към онзи момент ГДБОП. То започнало пет години преди реализацията. Сигналът е за трафик на хероин от Турция за Холандия. За трафика, контрабандистите използвали спедиторски компании от и към Близкия изток.

 

От добре информирани източници Фрогнюз научи, че през 2015 година службите у нас са имали данни за кюрдски килъри, които са поели поръчка за Кръстев. Те дори влезли у нас през Сърбия, но после „свирили отбой“. Разследващи допускат, че са били информирани, че са очаквани, което обрекло на неуспех задачата им. По – късно същата година Къци Маймуната е задържан и вкаран в ареста по подозрения в поръчителство на зверски побой. Престъплението е извършено на навръх Великден. 36-годишният Борислав Марков е нападнат от мутрите на Къци час след Възкресение пред дискотека в областния център. За инцидента са арестувани още Емил Митев - Фуджито и Веселин Дичев – Бъбрека.

 

На следващият ден пострадалият изпада в мозъчна смърт. В града се шушука, че Кръстев използвал този повод и сам поискал да влезе в ареста, за да е на сигурно място. Тази версия беше потвърдена индиректно от самия Кръстев, който по време на една от мерките си в съда заяви: "Отказвам ло-лека мярка за неотклонение. Искам да остана в ареста докато се разкрие истината". Днес Кръстев е на свобода.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 18342 |31.05.2018 Само във Фрог: МВР крие жесток екшън със стрелба и ранени в София . 4| 10175 |31.05.2018 Адв. Симеонов за Фрог: Бисер Лазов е пълнил сакове с пари от КТБ, а не е подсъдим . 12| 17718 |22.05.2018 Само във Фрог: Около 15 бона на ден си докарват във всеки КАТ от корупция . 11| 22439 |21.05.2018 Бизнесмени пред Фрог: Гербаджийски съветник застроява залива „Болата” до нос Калиакра

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads