Реклама / Ads
2| 16425 |14.02.2018 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Скандални назначения с шефа на ДАИ -Хасково, сложиха го да отговаря и за Стара Загора

.
Антон Ставрев
Скандални назначения се правят с шефа на ДАИ -Хасково Антон Ставрев. Това се прави зад гърба на транспортния министър Ивайло Московски, съобщиха за Фрог от ведомството.
 

Припомняме ви, че в средата на миналата година в медиите  се появиха данни за ширеща се корупция в ДАИ -Хасково. Оказа се, че две чужди посолства са били информирани за това.

 

Данните за рушвети, обаче ни най-малко  не попречиха на  Антон Ставрев да бъде издигнат в йерархията.  Малко след като наяве  излязоха подробности за  корупционните  схеми в хасковската агенция, Ставрев, като особено ценен кадър, беше назначен и за временно изпълняващ длъжността директор на ДАИ -Стара Загора. Така той пое под крилото си двете структури-тази в Хасково и Стара Загора. Любопитното е, че подобна практика не е прилагана в нито една институция.

 

Шефът на Легия „Антимафия“ разкри  преди няколко месеца: В ДАИ-Хасково е най-голямата лапачка, защото тя покрива един от най-оборотните маршрути от Турция към Европа. Шеф на ДАИ-Хасково се казва Антон Ставрев. Какво се случва в неговото ведомство? Първото култово нещо е, че там съществува месечен данък за всеки служител. Т. е всеки трябва да събира определена сума от подкупи. Рекетът от преминаващите товарни автомобили е от 300 до 500 лв. Спират турския тир. Турският шофьор, се вика отзад и започва рекета. Служителите на ДАИ-Хасково предварително знаят кои камиони са претоварени. Защото други „почтени” колеги от митница „Свиленград”, които са в момента на смяна, първо те взимат заради претоварването по 500 лв. След това съобщават на дежурната смяна на ДАИ-Хасково. Там служителите също изкарват едни бързи 500 лв. И така нашите са щастливи и доволни, а турчинът е глобен с едни бързи 1000 лв.

 

От всяка автогара се взимат на месец определена сума, в зависимост от оборотите. От всяка транспортна фирма, се взимат между 3-4 хиляди лева. Зад този човек стои един от най-големите бизнесмени в Южна България.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 14451 |08.02.2018 Само във Фрог: От 5000 до 150 000 лв. рушвети се раздават в прокуратурата и съда . 23| 19081 |01.02.2018 Само във Фрог: Полицейски началник предупредил Златко Баретата за арестите . 5| 10533 |31.01.2018 Само във Фрог: Арестуван за отвличането на Адриан се върнал от о.Бали, където източвал карти . 4| 17461 |30.01.2018 Първо във Фрог: Задържаха наркобоса Златко Баретата и хората му за отвличането на Адриан

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads