Реклама / Ads
0| 17092 |12.04.2022 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Спецпрокуратурата “покри” дело, свързано със свидетеля на Гешев по мегаделото КТБ

.
Бисер Лазов Източник: БГНЕС
Специализираната прокуратура е “покрила” дело, свързано с Бисер Лазов - основен свидетел по мегаделото КТБ. За това съобщиха пред Фрог нюз източници от самото ведомство. Припомняме ви, че водещ прокурор по разследването за банката е настоящият обвинител №1 Иван Гешев.
 

Информаторите ни разкриха, че действията по разследването, касаещи Лазов, са започнали от материали, отделени от голямото дело КТБ. В момента, обаче, в който се е стигнало до нуждата за разпит на Лазов, нещата веднага били спряни от най-високо ниво. Последвали куп телефонни обаждания към спецпрокурорите с указания как точно да се действа в конкретния случай, за да може “човекът” на Гешев да остане чист и незасегнат от евентуално наказателно преследване. Твърди се, че сред хората, дали насоки, е и самият Гешев. 

 

Припомняме ви, че в хода на съдебното следствие се разбра, че показанията на Бисер Лазов не само, че не могат да бъдат подкрепени с други доказателства, но дори противоречат на реално съществуващи факти. Най-шокиращото е, че  само по предоставени от него доказано неистински документи, в ареста бяха натикани десетки хора.

 

Много от тях загубиха здравето си, а други живота.  По време на прокурорския терор, адвокат Мартин Апостолов отключи най-коварното заболяване и загуби битката за живот. 

 

Делото КТБ все още се намира на първа инстанция в специализирания наказателен съд и няма изгледи скоро да приключи.

 

Свидетели са категорични, че  разкритията за сагата КТБ - нейния фалит и последващо ограбване тепърва предстоят.  След всеки разпит на Лазов, журналистите правеха опит да разговарят с него. В болшинството случаи Гешев стоеше зад гърба му, в опит да го брани от всеки неудобен въпрос. Големият въпрос обаче е дали Бисер Лазов е трябвало да бъде наказателно преследван? Кой и защо е осуетил проверките спрямо него и къде се намират сега материалите, касаещи негови действия?

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 12306 |04.04.2022 Само във Фрог: Разкрити ли са убийците на Любо Иванов и крие ли МВР информацията за тях? . 0| 24312 |23.03.2022 Само във Фрог: Следователи искат да се разследва кандидат на Гешев за ВСС. Умишлено не се обръщат към ”Главния” . 0| 27608 |22.03.2022 Магистрати алармират пред Фрог: Гешев вече ”номинира” свой човек за ВСС - следователя Петко Петков . 0| 21370 |21.03.2022 Само във Фрог: И двете наблюдаващи прокурорки по казуса “Борисов” са от командированите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads