Реклама / Ads
2| 26379 |27.06.2016 ЪNDERGROUND

Скандал! Държавата на крак при мафията в Слънчев бряг

.
Източник: Радо Слънцето /напреден план/ до боса си Таки (ограден с кръгчето)
Контролно-пропусквателни пунктове в Слънчев бряг, координационен център на МВР, НАП, митници, ДАНС и данъчни, масови проверки по заведения, акции срещу престъпността в курорта. Това обеща държавата след кървавата „махленска свада” в Слънчев бряг между две групировки, остатъци от СИК и ВИС-2, при която беше убит един човек, а други двама, сред които и известният МитьоОчите бяха тежко ранени. Чудесно, казаха си обикновените хора, най-сетне. Да, ама не.
 
 Какво се случва всъщност в Слънчев бряг ? Ами това, че държавата отиде на крака при мафията, която пък и „поиска” да махне проверките и полицията от курорта, защото й пречат. Знаменателното събитие се случва на 24 юни, петък, в курорта. Според информация на сайта Флагман в Слънчев бряг „Съюзът на собствениците” открива летния туристически сезон.

Това става на „бляскаво парти” в дискотека „Бедрум клуб” на плажа Какао бийч. На откриването присъстват доста официални лица- областният управител на Бургас  Вълчо Чолаков, зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева, съветникът на министър Николина Ангелкова Живко Табаков, зам.-кметът на Несебър Лазар Япаджиев, Костадин Нищелков и Атанас Терзиев - възлови фигури от местния парламент на Несебър, директорът на Агенцията по храните в Бургас д-р Георги Митев, председателят на Българската хотелиерска асоциация Благой Рагин, съобщава  Флагман. Държавното предприятие „Слънчев бряг” АД или там каквото е останало от него, присъства като сираче в лицето на изпълнителният директор Здравко Димитров.
Заведението „Бедрум клуб” е собственост, както и целият плаж Какао бийч, на Радостин Бързанов-Радо Слънцето. Слънцето започва „бляскавата” си кариера като охранител на боса на ВИС-2 Васил Илиев и става свидетел на убийството му през 1995 г.

След това преминава под опеката на тогавашните„лейтенанти” от групировката Димитър Димитров-Маймуняка и Христофорос Аманатидис-Таки.
Бързанов е считан и за приближен на убития в Слънчев бряг Георги Илиев, на когото служи до смъртта му през 2005 г. Подозиран е, че пере парите на групировката, която инвестира предимно в курорта като купува хотели и заведения. Видният „висаджия” Барзанов е съдружник с приятелката на взривения с бомба в пощенска кутия през 2002 г. Маймуняка. През 2012 г. Слънцето бе задържан за кратко като част от страховитата „банда с чуковете”, която пребиваше и обезобразяваше до смърт наркодилъри.

През лятото на 2014 .г само късметът го спасява от бомбен атентат. 
Той и двама гардове излизат през нощта от „Бедрум” и тръгват към колата на Слънцето. При запалването на двигателя и опит за потегляне нещо задира под колата. Оказва се масивна самоделна бомба, която не е била добре закрепена за купето и просто е изпаднала след поставянето. Охранителят изхвърля адската машина в близките дюни.

При бариерата за входа на курорта чакат двама килъри, които трябва да задействат дистанционно взривното устройство при преминаване на колата на Бързанов. Но бомбата избухва в дюните. И при този човек отива на крака държавата в лицето на Министерството на туризма и Агенцията по храните.
На бляскавото парти хотелиери и ресторантьори призовават държавата да смекчи репресивните мерки в най-големия български курорт, защото само за седмица след засилените проверки на МВРНАПРЗИ, Агенцията по храните, Инспекцията по труда, са получени десетки хиляди откази от резервации. Родни туристи от високата класа масово отказвали заявените почивки и бягали към Гърция. Причината - ресторанти и нощни заведения за минути се изпразвали когато вътре нахлуят тежко въоръжени полицаи и инспектори от куп държавни инстанции.
Кракто и ясно. Дали заради такива „бляскави партита” в лукс и чаша безплатно уиски в ръка, държавата вече години наред спи непробуден сън и се прави, че в Слънчев бряг всичко е наред ?
Най-вероятно.

Ето още един пример. През юли 2014 г. заведението „Оксижен”, еротичен бар, е затворено от инспектори от дирекцията за строителен контрол. От заповедта става ясно, че собственикът на бара не разполага с необходимото разрешение от РДНСК, за да може помещението да бъде използвано като бар. Въз основа на заповедта са спрени токът и водата в помещението. Заведението е собственост на сикаджията Божидар Кузманов- Кравата, наричан още и Козела. Затварянето на еротичния бар става след проверка на държавните институции в него заради многото жалби на чуждестранни туристи, които са бити от мутрите на Козела. Причината- посещавали бара, пиели алкохол, но не се възползвали от предоставяните им секс услуги. Заради това мутри ги пребивали и ги карали да теглят пари от банкомати, за да си плащат. Въпреки това барът продължава да работи с пълна сила. Месец по-късно, през август, двама полицаи, командировани от София в курорта, са пребити от един охранител на „Оксижен”. Това е Георги Иванчев от Дупница. Същият в момента е в ареста заради стрелбата срещу Очите и убийството на негов гард. 
Както се казва коментарът е излишен.

Стефан Ташев 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 8298 |25.06.2016 Шулц, вбесен: Скандално е, че Камерън ще напусне чак през октомври . 3| 4520 |17.06.2016 Сандов, Зелените: Държавата гони туристите . 21| 7864 |15.06.2016 Кънев: Скандалът с европарите подготвя управление ГЕРБ-БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads