Реклама / Ads
0| 12536 |27.06.2017 ЪNDERGROUND

Скандал! Две посолства имат данни за корупция в ДАИ-Хасково

.
Шефът на ДАИ-Хасково Антон Ставрев
Две чужди посолства са информирани за корупцията, която се шири в ДАИ-Хасково. Това разкри шефът на легия „Антимафия” Григор Здравков по телевизия „Европа”.
 

Причината за интереса на чуждите служби е свързан с факта, че в ДАИ-Хасково са издавани шофьорски книжки на мигранти, които след това са напуснали страната и най-вероятно са заминали за Германия. Не се изключва вероятността по незаконен начин с кетапа да са се сдобили чужденци, които са радикално настроени. Припомняме ви, че по тази причина преди няколко дни бяха арестувани и служители на ДАИ-София. По информация на Фрог с проблема в ДАИ-Хасково са запознати посолствата на Германия и Франция.

 

Според Здравков в момента в Южна България е изградена една перфектна престъпна група. За първи път ще си позволя да цитирам начините за изнудване, които са поне 12. Ще си спестя повече информация, заради разработката. Информацията за тази група е стигнала до две чужди разузнавания. В ДАИ-Хасково е най-голямата лапачка, защото тя покрива един от най-оборотните маршрути от Турция към Европа. Шеф на ДАИ-Хасково се казва Антон Ставрев. Какво се случва в неговото ведомство? Първото култово нещо е, че там съществува месечен данък за всеки служител. Т. е всеки трябва да събира определена сума от подкупи. Рекетът от преминаващите товарни автомобили е от 300 до 500 лв. Спират турския тир. Турският шофьор, се вика отзад и започва рекета. Служителите на ДАИ-Хасково предварително знаят кои камиони са претоварени. Защото други „почтени” колеги от митница „Свиленград”, които са в момента на смяна, първо те взимат заради претоварването по 500 лв. След това съобщават на дежурната смяна на ДАИ-Хасково. Там служителите също изкарват едни бързи 500 лв. И така нашите са щастливи и доволни, а турчинът е глобен с едни бързи 1000 лв. 


От всяка автогара се взимат на месец определена сума, в зависимост от оборотите. От всяка транспортна фирма, се взимат между 3-4 хиляди лева. Зад този човек стои един от най-големите бизнесмени в Южна България. Известен е като Ицо Царя. Царя твърди, че осигурява политически чадър на Ставрев. Ще спестя имената на политиците, които той забърква, защото те не знаят нищо за това, включително и министърът на транспорта.  Царя просто се хвали и  с връзки с един от шефовете на ДАНС. По този начин Царя го злепоставя и го прави уязвим, което е недопустимо. Самият началник от ДАНС не знае нищо за корупционната схема, категоричен е Здравков. Припомняме ви, че след като гръмна скандалът в ДАИ-София,  министър Ивайло Московски обяви че, че ще съдейства изцяло на разследващите органи, за да се изкорени корупцията в институцията. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 7025 |19.06.2017 Скандал! Борисов отказа среща с Карпов, казал, че кирилицата идва от византийски земи . 0| 4967 |05.06.2017 В. Радев: Имало е данни за терористична заплаха и у нас . 0| 5324 |05.06.2017 Тревога! Нов вирус краде данни във Фейбук

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads