Реклама / Ads
6| 8861 |04.07.2014 ЪNDERGROUND

Случаят „Соло” се повтаря: Изпуснаха и убийцата Янка

.
Източник: Монитор
След дълга съдебна битка най-после се доказа вината на Янка Младенова, която заедно с Антон Ангелов зверски умъртвиха 19-годишната Севиля Райчева от столичния квартал „Люлин”. Подобно на случая „Соло” се доказа от Апелативния съд, че Янка е убийца, а на първа инстанция тя бе оправдана. По примера на Илиян Тодоров не се яви на заключителното съдебно заседание и като него се укри.
 

 

Майката на убитата девойка Мария Хранова предположи пред Фрог нюз, че Янка вече е зад граница. „Не вярвам да я намерят. Защо трябваше да я пускат от затвора?! Та тя е опасна и ще посегне на друг човек! Мен вече ме е заплашвала”, разказа скърбящата майка, чиято дъщеря бе ръгана 44 пъти с нож, което причини смъртта й.

 

Адвокат Борис Мутафчиев също изрази опасение, че Янка може да избяга в чужбина. На митницата контролът е слаб и няма да й е трудно, предупреди защитникът. „Вече пети ден я издирват. Но тя може да се движи свободно, защото не се води осъдена”, поясни той. 

 

Родителите на Севиля не са удовлетворени от десетте години затвор, които  Темида присъди на Антон и Янка, затова те ще продължат съдебната битка. Надяват се на последна инстанция държавното обвинение да поиска удължаване престоя на двамата зад решетките. На втора незнайно защо прокурорите поискаха по-малко години да бъдат лишени от свобода.

 

Припомняме, че Апелативният съд постанови 10 години затвор за Янка Младенова и Антон Ангелов за убийството на момичето. Втората инстанция отмени присъдата, постановена от Софийски градски съд (СГС) в частта, с която подсъдимата Янка бе призната за невинна за екзекуцията на Севиля, извършена на 13 май 2012 година. САС призна подсъдимата Младенова за виновна за умишленото умъртвяване по особено мъчителен начин. По онова време Янка е била непълнолетна, но когато е извършвала жестокото убийство, тя напълно осъзнавала какво прави. Убийцата ще излежава присъдата си при първоначален строг режим.

 

Също 10 години затвор за съучастие в престъплението получи и подсъдимият Антон. Той и помощницата му заедно трябва да заплатят и по 100 000 лева обезщетение на родителите на убитото момиче, а също така и разноските по делото. Мярката за неотклонение „задържане под стража” на Антон остава без промяна, но мярката на Янка от „подписка” бе променена на „задържане под стража”, тъй като тя е била редовно призована, но не се яви на последното заседание. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 35448 |27.06.2014 Свити милиони от НКЖИ, замесен Пеевски - СГП си трае . 12| 9170 |26.06.2014 Прокуратурата се отказа да разследва брутално отвличане . 44| 11014 |25.06.2014 Прокуратурата е знаела, че операцията "убийци на Пеевски" е скалъпена . 47| 22197 |20.06.2014 Сдружения към ВСС: Пеевски лапа от НКЖИ още 4 години след кабинета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads